Hoofdgerechten met vlees Pasta

Pasta met prei en kerrie

Hou jij van kerrie? Ik vind het erg lekker! Voorwaarde voor deze pasta is wel dat je van kerrie houdt of het in elk geval lust. In dat laatste geval hoop ik echt dat je dit gerecht gaat waarderen! 

Wij aten heel vroeger thuis uit een Blue Band kookboekje (met die ringetjes) een spaghetti met prei, kerrie, kaas en gehaktballetjes. Dit recept heb ik niet meer maar deze basisingrediënten kon ik me nog goed herinneren. Dat maakte het niet heel moeilijk om met deze pasta op de proppen te komen!  

Wat fijn om deze pasta weer eens te eten! Ik vind het zo apart om kerrie door pasta te doen maar het werkt goed, in deze combinatie met prei en kaas. De saus is lekker kazig met van die kaasdraden als je een hap wilt nemen. Lekker!  

Ik koos voor grote pastaschelpen omdat deze goed bestand zijn tegen de krachtige smaak van de saus. Conchiglioni heten ze. Je kunt ze ook vullen met saus, erg leuk maar daar heb ik het geduld niet voor 😝. Voor de foto heb ik er een paar een beetje gevuld, dan heb je een idee van!  

Laat hem smaken en ik hoor graag wat je ervan vindt.  

Pasta met prei en kerrie

Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

20

minuten

Ingrediënten

  • 1 blokje rundvleesbouillon

  • 200 gram braadworst

  • 200 gram pasta

  • 150 gram gesneden prei

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 150 gram geraspte extra belegen kaas

  • 1 teentje knoflook

  • zout en peper

  • olijfolie

Stappen

  • Zet een pan met kokend water met daarin een opgelost bouillonblokje klaar.
  • Was de prei en snijd in hele ringetjes of halve ringetjes. Hak de knoflookteen fijn. Snijd de braadworstjes open en haal het gehakt eruit. Rasp de kaas alvast.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een pan waarin straks ook de pasta bij kan en bak het vlees aan. Voeg de prei en knoflook toe en bak voor een paar minuten mee. Voeg nu een theelepel kerrie toe en zet het vuur laag.
  • Giet de pasta af maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de pasta, het kookvocht en de helft van de kaas door het vlees-prei mengsel. De kaas wordt nu mooi opgenomen in de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng vlak voor het serveren de andere helft van de kaas er doorheen.