Home Hapjes Paté van gerookte zalm en makreel

Paté van gerookte zalm en makreel

by Chivanne van Strijp-Peeters

Dat ziet er toch beste luxe uit, al zeg ik het zelf. Soms hou ik hiervan, vooral met de feestdagen. Dan wil je toch net iets specialers op tafel zetten en met deze paté van gerookte zalm en makreel lukt dat zeker!

Makkelijke vispaté

Ik noem deze heerlijke paté van gerookte zalm en makreel maar gewoon paté maar je zou ze ook visboter kunnen noemen. De structuur van deze vispaté is in elk geval een combinatie tussen een paté en boter. De vispaté heeft een hele fijne structuur omdat ik zowel boter als roomkaas gebruik in de basis. Door de gerookte vis hebben deze patés een uitgesproken smaak maar tegelijkertijd zijn ze door de roomkaas en het citroensap ook lekker fris en licht.

Voorgerecht of bij de borrel

Deze patés zijn een goede toevoeging aan een voorgerecht met vis, zoals bijvoorbeeld een Hollandse garnalencocktail of foreltartaar, die ik al eerder dit jaar maakte. Als borrelhapje met een lekker glas bubbels doen ze het ook erg goed! Zoals je aan de foto’s kunt zien, spreek ik uit ervaring 😄. Het leuke eraan vind ik ook dat je ze met allerlei condimenten kunt opleuken zoals verse kruiden, kaviaar etcetera. Dat staat ook zo gezellig aan tafel als iedereen zijn eigen stokbroodje of toastje belegt!  In de ingrediëntenlijst vind je mijn aanraders.

Cheers!🥂

Paté van zalm en makreel

0 from 0 votes
potjes van 150 ml

4

porties
Bereiding per patésoort

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • zalm
  • 200 gram gerookte zalm

  • 100 gram roomboter

  • 100 gram roomkaas/zuivel spread naturel

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1/2 theelepel fijn geraspte mierikswortel (Kühne)

  • snuf witte peper

  • snuf zout

  • makreel
  • 160 gram gerookte makreel (iets meer of minder is geen probleem)

  • 100 gram roomboter

  • 100 gram roomkaas/zuivel spread naturel

  • 2 eetlepels citroensap

  • mespunt geraspte nootmuskaat

  • snuf witte peper

  • snuf zout

  • garnering
  • dille, peterselie, zalmeitjes, kappertjes, cornichons, tabasco, bieslook, worcestersaus etc.

  • benodigdheden
  • keukenmachine

Stappen

  • Smelt in een steelpannetje op laag vuur de boter en haal van het steelpannetje vervolgens van het vuur.
  • Snijd de zalm/makreel in grove stukken en doe in de keukenmachine. Voeg hier de roomkaas, citroensap, witte peper, zout en mierikswortel/nootmuskaat aan toe. Giet de gesmolten boter erbij en maal fijn. Ik gebruikte eerst de pulseerstand een paar keer en liet hem toen draaien totdat hij fijn was.
  • Schep het mengsel in leuke schaaltjes, potjes of glaasjes. Dek af met huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast voor minimaal een uur; liefst langer dan komt de smaak beter tot zijn recht.
  • Garneer in de schaaltjes of serveer de condimenten ernaast zodat iedereen naar wens zijn broodje/toastje kan opleuken.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker