Dat ziet er toch beste luxe uit, al zeg ik het zelf. Soms hou ik hiervan, vooral met de feestdagen. Dan wil je toch net iets specialers op tafel zetten en met deze paté van gerookte zalm en makreel lukt dat zeker!
Makkelijke vispaté
Ik noem deze heerlijke paté van gerookte zalm en makreel maar gewoon paté maar je zou ze ook visboter kunnen noemen. De structuur van deze vispaté is in elk geval een combinatie tussen een paté en boter. De vispaté heeft een hele fijne structuur omdat ik zowel boter als roomkaas gebruik in de basis. Door de gerookte vis hebben deze patés een uitgesproken smaak maar tegelijkertijd zijn ze door de roomkaas en het citroensap ook lekker fris en licht.
Voorgerecht of bij de borrel
Deze patés zijn een goede toevoeging aan een voorgerecht met vis, zoals bijvoorbeeld een Hollandse garnalencocktail of foreltartaar, die ik al eerder dit jaar maakte. Als borrelhapje met een lekker glas bubbels doen ze het ook erg goed! Zoals je aan de foto’s kunt zien, spreek ik uit ervaring 😄. Het leuke eraan vind ik ook dat je ze met allerlei condimenten kunt opleuken zoals verse kruiden, kaviaar etcetera. Dat staat ook zo gezellig aan tafel als iedereen zijn eigen stokbroodje of toastje belegt! In de ingrediëntenlijst vind je mijn aanraders.
Cheers!🥂