Hoofdgerechten met vlees Pasta

Penne met paprika en salami

Oftewel “pasta pizza” zoals wij hem thuis noemen! Pasta pizza vond ik toch een beetje een gekke naam voor dit gerecht maar de smaken doen me dus denken aan een pizza met salami plakjes en paprika.  

Een regelmatig terugkerend recept in elk geval want hij smaakt zo lekker en geeft je een heerlijk comfort food voldoening. Zoals altijd ben ik de groenten niet vergeten en is hij stiekem gezonder dan hij lijkt! 

Het is dus een pasta gerecht die flink op smaak gebracht is met gedroogde chiliflakes, oregano en marjolein. Hou je niet zo van pikant eten dan voeg je maar een snufje chiliflakes toe. Ben je er daarentegen fan van dan wil ik je aanraden eerst vijf minuten pruttelen van de saus af te wachten, hem te proeven en eventueel alsnog iets toe te voegen. Door het pruttelen van de saus worden de smaken van de specerijen en kruiden opgenomen/vermengt met de tomatensaus en daardoor dus versterkt. 

Eten er kleine kinderen mee dan laat je de chiliflakes weg en strooi je naar wens wat over het gerecht op je eigen bord na bereiding!  

De ui en paprika’s worden gebakken in het vet van de uitgebakken salamiblokjes waardoor de salami dus erg goed vertegenwoordigd is in dit gerecht! De ui en paprika zorgen voor een lekkkere zoete touch in het gerecht en zorgen natuurlijk ook voor de nodige vitamientjes. Om dit gerecht extra lekker te maken gaat er kaas overheen en bak je de pasta kort in de oven.  

Wij aten er een bladslamelange bij met een dressing van milde harissa, citroensap, peper en zout en olijfolie. Meng hiervoor gelijke delen harissa, citroensap en olie. 

Eet smakelijk! 

Penne met paprika en salami

Personen

3

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding en oven tijd

40

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram penne

  • 250 gram salami worst

  • 1 rode en 1 gele paprika

  • 1 rode ui

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1/2 theelepel gedroogde chiliflakes

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel gedroogde marjolein (majoraan)

  • belegen kaas om te raspen

  • zout en peper

Stappen

  • Verwijder het velletje van de salami worst en snijd de worst in kleine blokjes. Zet een hapjespan of braadpan op een grote pit op het kleinste vuur en voeg de salami eraan toe, zonder olie. Roer af en toe door. De worst laat heel langzaam vet los en in de tussentijd bereid je de rest voor.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (net gaar). Warm de oven voor naar 160 graden hete lucht (180 graden normaal).
  • Pel de ui, snipper hem en voeg ook toe. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, snijd ze in kleine blokjes en doe erbij. Nu kun je het vuur hoger zetten en het geheel voor 5 minuten bakken.
  • Voeg de tomaten uit blik toe, giet wat water in het blik om het overgebleven tomatenvocht ook eruit te krijgen en doe erbij, voeg de gedroogde specerijen en kruiden, peper en zout toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta af en roer door de saus. Doe het pastagerecht over in een ovenschaal en rasp er kaas overheen. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt.

Tips

  • Lekker met een salade. Zie mijn begeleidende tekst voor een lekkere dressing!
  • Je kunt hem de dag erna ook nog met een aluminiumfolie erover opwarmen in de oven.