Pasta met paprika en salami oftewel “pasta pizza” zoals wij hem thuis noemen! Pasta pizza vond ik toch een beetje een gekke naam voor dit gerecht maar de smaken doen me dus denken aan een pizza met salami plakjes en paprika. Een regelmatig terugkerend recept in elk geval want hij smaakt zo lekker en geeft je een heerlijk comfort food voldoening. Zoals altijd ben ik de groenten niet vergeten en is hij stiekem gezonder dan hij lijkt!
Pasta met paprika en salami
Het is dus een pastagerecht dat flink op smaak gebracht is met gedroogde chiliflakes, oregano en marjolein. Hou je niet zo van pikant eten dan voeg je maar een snufje chiliflakes toe. Ben je er daarentegen fan van dan wil ik je aanraden eerst vijf minuten pruttelen van de saus af te wachten, hem te proeven en eventueel alsnog iets toe te voegen. Door het pruttelen van de saus worden de smaken van de specerijen en kruiden opgenomen/vermengt met de tomatensaus en daardoor dus versterkt.
Eten er kleine kinderen mee dan laat je de chiliflakes weg en strooi je naar wens wat over het pastagerecht op je eigen bord na bereiding!
De ui en paprika’s worden gebakken in het vet van de uitgebakken salamiblokjes waardoor de salami dus erg goed vertegenwoordigd is in dit gerecht! De ui en paprika zorgen voor een lekkere zoete touch in het gerecht en zorgen natuurlijk ook voor de nodige vitamientjes. Om deze pasta met paprika en salami extra lekker te maken gaat er kaas overheen en bak je de pasta kort in de oven.
Salade erbij
Wij aten er een bladslamelange bij met een dressing van milde harissa, citroensap, peper en zout en olijfolie. Meng hiervoor gelijke delen harissa, citroensap en olie en breng dit op smaak met wat peper en zout. Je kunt er blokjes kaas aan toevoegen om de salade extra gevuld (en lekker) te maken.
Probeer ook zeker deze ovengebakken kip mozzarella met tomatensaus en gebakken paprika’s om in hetzelfde straatje te blijven!