Home Zoete recepten Perenflappen

Perenflappen

by Chivanne van Strijp-Peeters

Geen appelflappen maar perenflappen! Alles met bladerdeeg smaakt lekker als je het mij vraagt maar de combinatie met zoete, zachte peer en kaneel is zo goed!   

Rijpe peren 

Zorg ervoor dat je peren (bijna) rijp zijn. De mijne heb ik een week moeten laten rijpen maar het verschilt heel erg. Zorg dat ze niet overrijp zijn, dus als er bruine vlekjes in de schil zitten, want dan zijn ze te zacht. Doe deze gewoon lekker door je yoghurt. Je kunt de wat sappigere peer gewoon gebruiken maar dan zou ik wat maïzena toevoegen. Anders zorgen de sappen ervoor dat het bladerdeeg zompig blijft.  

Perenflappen 

Samen met wat suiker, citroensap, kaneel en een snufje zout maak je de inhoud van deze lekkere perenflappen. De zijkanten druk ik dicht met een vork. Aan de buitenkant besmeer je ze met ei zodat het amandelschaafsel eraan blijft plakken èn ze mooi kleuren in de oven. Als ze afgekoeld zijn strooi je er nog wat poedersuiker overheen voor de smaak en het ziet er ook zo feestelijk uit!  

Deze heerlijke perenflappen zijn erg makkelijk om te maken maar het is wel even een werkje. Ik vind dat leuk: lekker snijden en hakken, vullen en vouwen. Met kinderen is het ook erg gezellig om ze te maken!  

Bewaren  

Ik maakte gelijk 10 stuks en we hebben er goed gesmuld van deze lekkere perenflappen. We hadden er drie over en deze heb ik bewaard in een luchtdichte bak, alleen werden ze daardoor minder krokant. Houd hier rekening mee. Wellicht kun je ze in zo’n zakje met gaatjes bewaren waar je in de supermarkt verse broodjes in doet. Door de lucht verliezen ze minder krokantheid maar de dag erna zijn ze nu eenmaal minder krokant. Uitdelen dus maar!  

Perenflappen

0 from 0 votes
Porties

10

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Oventijd (2x)

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 10 10 plakken bladerdeeg (ontdooid)

  • 3 3 conference peren

  • 3 3 eetlepels suiker

  • 1 1 theelepel citroensap

  • optioneel: 1 theelepel maïzena (bij sappige peren)

  • 1 1 theelepel kaneel

  • 1 1 snufje zout

  • 1 1 ei

  • 40 gram 40 amandelschaafsel

  • poedersuiker

Stappen

  • Verwarm de oven naar 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes van een halve centimeter. Doe de peer samen met het citroensap, de suiker en de kaneel in een kom en meng door elkaar.
  • Kluts het ei in een kommetje met een vork. Leg 5 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een eetlepel van de vulling in het midden van de flap en verdeel over 1 driehoekhelft. Laat tot 0,5 cm van de rand vrij.
  • Smeer ei over de rand en vouw de perenflap dicht, waarbij je het deeg op elkaar drukt. Duw met een vork streepjes in de rand. Zo blijft de perenflap goed dicht en het ziet er ook nog eens mooi uit.
  • Bestrijk de bovenkant van de flappen met ei en bestrooi de flappen met amandelschaafsel. Bak de flappen in ongeveer 20 minuten goudbruin (houd ze de laatste minuten goed in de gaten).
  • Maak in de tussentijd de volgende 5 perenflappen en bak ze als de andere perenflappen klaar zijn.
  • Laat de perenflappen afkoelen en bestrooi ze (eventueel met behulp van een zeefje) met poedersuiker.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker