Geen appelflappen maar perenflappen! Alles met bladerdeeg smaakt lekker als je het mij vraagt maar de combinatie met zoete, zachte peer en kaneel is zo goed!
Rijpe peren
Zorg ervoor dat je peren (bijna) rijp zijn. De mijne heb ik een week moeten laten rijpen maar het verschilt heel erg. Zorg dat ze niet overrijp zijn, dus als er bruine vlekjes in de schil zitten, want dan zijn ze te zacht. Doe deze gewoon lekker door je yoghurt. Je kunt de wat sappigere peer gewoon gebruiken maar dan zou ik wat maïzena toevoegen. Anders zorgen de sappen ervoor dat het bladerdeeg zompig blijft.
Perenflappen
Samen met wat suiker, citroensap, kaneel en een snufje zout maak je de inhoud van deze lekkere perenflappen. De zijkanten druk ik dicht met een vork. Aan de buitenkant besmeer je ze met ei zodat het amandelschaafsel eraan blijft plakken èn ze mooi kleuren in de oven. Als ze afgekoeld zijn strooi je er nog wat poedersuiker overheen voor de smaak en het ziet er ook zo feestelijk uit!
Deze heerlijke perenflappen zijn erg makkelijk om te maken maar het is wel even een werkje. Ik vind dat leuk: lekker snijden en hakken, vullen en vouwen. Met kinderen is het ook erg gezellig om ze te maken!
Bewaren
Ik maakte gelijk 10 stuks en we hebben er goed gesmuld van deze lekkere perenflappen. We hadden er drie over en deze heb ik bewaard in een luchtdichte bak, alleen werden ze daardoor minder krokant. Houd hier rekening mee. Wellicht kun je ze in zo’n zakje met gaatjes bewaren waar je in de supermarkt verse broodjes in doet. Door de lucht verliezen ze minder krokantheid maar de dag erna zijn ze nu eenmaal minder krokant. Uitdelen dus maar!