Home Hapjes Pizzahapjes

Pizza maar dan anders! Deze leuke pizzahapjes doen me een beetje denken aan tortillahapjes, die je vaak voorbij ziet komen op feestjes. Tortillahapjes zijn koud en doen het goed in de zomer, maar deze hapjes zijn natuurlijk warm en doen het nu erg goed! 

Pizzahapjes zijn net zo makkelijk om te maken als de bekende tortillahapjes. Je kunt eindeloos variëren met smaken, maar weinig beleg doet het bij pizza altijd goed. Dat zijn de Italianen helemaal met me eens, denk maar aan een pizza Margherita.   

Ik maakte twee varianten pizzahapjes, met twee koelverse pizzadegen. De ene variant is met zongedroogde tomatentapenade, kaas, basilicum en Prosciutto ,en bij de andere vervang ik de tapenade door verse groene pesto. Ze zijn hartstikke lekker en bij kinderen vallen deze hapjes (hoe kan het ook anders) ook erg goed in de smaak! 

Wil je eens uitpakken met een gave zelfgemaakte pizza? Deze Chicago-style deep-dish panpizza is echt verrukkelijk!

Pizzahapjes

0 from 0 votes
Stuks

30

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 2 rollen koelvers pizzadeeg

  • zongedroogde tomatentapenade

  • verse groene pesto

  • geraspte kaas

  • 6 plakken Prosciutto

  • handjevol verse basilicum

Stappen

  • Haal het deeg ongeveer 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en rol uit op je werkblad. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier en verwarm de oven voor naar 200 graden hete lucht.
  • Bestrijk 1 pizzadeeg met zongedroogde tomatentapenade, bestrooi met geraspte kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
  • Bestrijk het andere pizzadeeg met pesto, bestrooi met kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
  • Rol het pizzadeeg over de lange zijde op in een grote rol. Snijd met een scherp mes er plakken van 2 cm van. Verdeel ze op een bakplaat. Herhaal voor de andere pizza.
  • Bak de hapjes in 15 – 17 minuten goudbruin.

Tips

  • Je kunt eindeloos variëren met deze hapjes. Ik kocht pizzadeeg zonder tomatensaus maar je kunt het deeg natuurlijk ook bestrijken met tomatensaus. Varieer met kaassoorten en ander beleg, maar houdt het simpel en ‘plat’, dus geen hopen mozzarellakaas bijvoorbeeld. 
  •  Je kunt deze hapjes beter niet voorbereiden en koel bewaren, vanwege het feit dat het deeg reageert op de ingrediënten waarmee je het belegt. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker