Een plaattaart is bijna altijd een succes! Het is heel eenvoudig om te maken voor het avondeten of voor de lunch en alles smaakt gewoon lekkerder met roomboterig deeg. Deze plaattaart Caprese is geïnspireerd op de salade Caprese (insalata Caprese).
Plaattaart Caprese
Een salade Caprese bestaat uit een goede mozzarella, buffelmozzarella bijvoorbeeld, in elk geval niet de goedkoopste die je kunt vinden in de supermarkt. Samen met goede tomaten, verse basilicum, een goede extra vierge olijfolie en peper en zout maak je hem. Deze plaattaart Caprese bestaat uit precies die ingrediënten, plus het bladerdeeg en crème fraîsche.
Zorg dat je echt niet meer crème fraîsche en mozzarella erop legt want dit is te veel. Het loopt uit over de randen, de bodem blijft nat en dat wil je niet hebben. Na het bakken drizzle je er nog wat goede olijfolie overheen en dan pas de basilicumblaadjes. Als ze meebakken verleppen ze en smaken ze minder fris.
Misschien wil je deze plaattaart met zelfgemaakte spinaziepesto en courgette ook eens proberen!