Tijd voor een lekker stamppotje! In dit geval een postelein stamppotje want deze had ik nog liggen in mijn groentelade. Zie het maar als een leuk recept voor een voorjaars- of zomerstamppotje, hier bereid met postelein!
Postelein is niet heel gemakkelijk verkrijgbaar maar gelukkig kun je hem qua smaak prima vervangen. Dat is ook wel zo fijn voor de afwisseling. Mijn eerste keuze zou kropsla of veldsla zijn als je een beetje in de buurt van de postelein wilt blijven. Kun je postelein vinden, koop hem dan eens want het is een echte superfood en hij smaakt gewoonweg lekker in een salade of stamppot. Ook kun je er bijvoorbeeld soep mee maken.
Een leuk product dus om mee te experimenteren maar heb je daar niet zo’n behoefte aan, dan vind je op mijn website hopelijk genoeg inspiratie zoals de linzensalade met postelein of natuurlijk iets geheel anders dan postelein.
Maar eerlijk is eerlijk: Het allerlekkerste aan dit postelein stamppotje vind ik de tuinkruidenkaas. Het merendeel gaat in blokjes er doorheen waardoor het stamppotje super smeuïg wordt. I love cheese! De smaak van de kruiden brengt het gerecht echt naar een nieuw niveau dus doe zeker je best hem te vinden, zou ik zeggen!
Het enige werk aan dit gerecht is eigenlijk aardappels schillen en verder wat hakwerk terwijl de piepers opstaan. Een ideale makkelijke maaltijd dus voor doordeweeks!