Hmmm quiche en wel een Provençaalse groentequiche! Ik maakte een vegetarische quiche met onder andere aubergine, courgette zongedroogde tomaatjes, olijven en natuurlijk Provençaalse kruiden! Krijg jij ook zo’n zin in vakantie nu?
Hartige taart vind ik zo’n leuke afwisseling op je bord. Wij eten het niet heel vaak omdat het best machtig is maar dit valt natuurlijk op te lossen door een stuk te combineren met een flinke salade! Of, zoals ik hier heb gedaan, je zorgt dat de vulling iets minder machtig is.
Deze Provençaalse groentequiche heb ik gemaakt met plakjes taartdeeg en een vulling van ei en cottage cheese! In een quiche gaat vaak crème fraîche en aanvullend nog kaas. Ik koos ervoor het romige én de kaas te halen uit cottage cheese. Je kunt ook de light versie van cottage cheese gebruiken, mocht je nog wat calorieën willen besparen.
Verder gaan er maar drie eieren in en zit deze Provençaalse groentequiche, zoals de naam al weggeeft, tjokvol groenten. Het draait echt om de groenten en minder om het eimengensel. De zongedroogde tomaatjes en olijven zorgen ervoor dat het geen weeïge bedoening wordt maar juist een feestje op je tong.
Deze vegetarische quiche is erg makkelijk om te maken en je kunt hem ook voorbereiden en de dag erna eten (of ‘s ochtends voorbereiden om ‘s avonds nog even in de oven te schuiven).
Probeer ook eens mijn witte aspergequiche met zalm (als de asperges in het seizoen zijn) of laat je verrassen door deze quiche met witlof en peren!