Home Hoofdgerechten met vlees Quesadilla’s met gehakt 

Quesadilla’s met gehakt 

by Chivanne van Strijp-Peeters

Pittige quesadilla’s met gehakt en limoensaus, wat een feest! Deze gevulde tortilla’s met maismeel zijn zacht van binnen en krokant van buiten en maak je heel gemakkelijk in een koekenpan. Je legt een tortilla in een droge hete koekenpan, belegt hem, legt er nog een tortilla bovenop en laat hem aan beide kanten goudbruin worden totdat de kaas gesmolten is. Appeltje eitje! 

Quesadilla 

Een quesadilla is een Mexicaans gerecht gemaakt van (mais)tortilla. Ik gebruikte tortilla’s met maismeel van het merk La Morena vanwege de smaak en kleur. Deze zijn ook niet zo groot, maat medium, zodat je ze goed kunt draaien in de koekenpan.  

Je kunt quesadilla’s vullen met vlees, vis, kip, vis of vega houden maar hij moet wel altijd gevuld zijn met kaas. De kaas smelt en houdt de vulling bij elkaar en geeft het gerecht dat echte comfort food gehalte.  

Quesadilla’s met gehakt 

Mijn quesadilla’s vul ik met rundergehakt, op smaak gebracht met Tasbaco sauce Chipotle. Ik doe er echt twee eetlepels in want ik vind het niet zo pittig. Deze Chipotle tabasco saus is van Chipotle pepers gemaakt. Deze hebben een hele lekkere rokerige smaak. Tabasco heeft ook een zuurtje wat de quesadilla’s goed in balans brengt (omdat ze pittig zijn).  

Verder beleg ik de quesadilla’s met rode ui, koriander, mais, jalapeño peper en natuurlijk mozzarella.  

Deze pittige quesadilla’s met gehakt zijn dus pittig. Ik houd daar enorm van maar je wilt ook je mond een beetje blussen. Een saus van limoenzest, limoensap en mayonaise is hier perfect voor en geeft ook een extra stukje romigheid mee. Super lekker!

Eerder maakte ik verrukkelijke Mexicaanse Enchilada’s. Iets meer werk maar het is het dubbel en dwars waard!

Quesadilla’s met gehakt 

0 from 0 votes
Porties

4

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

25

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 8 8 tortilla wraps met mais (320 gram) La Morena

  • 400 gram 400 rundergehakt

  • 20 gram 20 geraspte mozzarella

  • 1 1 klein blikje mais, uitgelekt

  • 2 2 verse jalapeño pepers in ringetjes (zaadjes erin) of 2 eetlepels jalapeño pepers uit pot

  • 2 2 eetlepels Tabasco Sauce Chipotle

  • 15 gram 15 verse koriander, grof fijngehakt met steel en al

  • 1 1 rode ui, in dunne ringen gesneden

  • 1 1 teen knoflook

  • 1 1 limoen

  • 10 10 eetlepels mayonaise

  • zonnebloemolie

  • zout

Stappen

  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Pers de teen knoflook er bovenuit en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit. Breng het gehakt op smaak met zout en de tabasco saus. Roer goed door en proef of je eventueel meer tabasco wilt toevoegen maar maak het niet te pittig want er gaan nog jalapeño pepers op!
  • Verhit een ander koekenpan (zonder olie) op middelhoog vuur en leg hierin een tortilla. Beleg met ¼ van het gehakt, ¼ mais, ¼ rode ui, ¼ koriander, ¼ mozzarella en ¼ jalapeño. Leg er een tortilla bovenop en druk aan met een spatel. Kijk onder de tortilla of hij al mooi goudbruin is. Schuif een spatel onder de tortilla en druk met je hand op de bovenkant van de tortilla. Flip hem om in je hand boven de koekenpan, laat er voorzichtig in zakken en bak ook de andere kant goudbruin. Laat op een snijplank rusten. Herhaal dit driemaal.
  • Was en droog de limoen. Rasp boven een kom de zest van de schil. Snijd de limoen doormidden en pers één helft uit boven de kom. Voeg de mayonaise en een snufje zout toe en meng door elkaar.
  • Snijd de quesadilla’s in grove stukken (3 punten per quesadilla) en serveer met de limoensaus.

Apparatuur

  • Fijne rasp
  • Knoflookpers

Tips

  • Lekker met maistortilla chips en Guacamole.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker