Pittige quesadilla’s met gehakt en limoensaus, wat een feest! Deze gevulde tortilla’s met maismeel zijn zacht van binnen en krokant van buiten en maak je heel gemakkelijk in een koekenpan. Je legt een tortilla in een droge hete koekenpan, belegt hem, legt er nog een tortilla bovenop en laat hem aan beide kanten goudbruin worden totdat de kaas gesmolten is. Appeltje eitje!
Quesadilla
Een quesadilla is een Mexicaans gerecht gemaakt van (mais)tortilla. Ik gebruikte tortilla’s met maismeel van het merk La Morena vanwege de smaak en kleur. Deze zijn ook niet zo groot, maat medium, zodat je ze goed kunt draaien in de koekenpan.
Je kunt quesadilla’s vullen met vlees, vis, kip, vis of vega houden maar hij moet wel altijd gevuld zijn met kaas. De kaas smelt en houdt de vulling bij elkaar en geeft het gerecht dat echte comfort food gehalte.
Quesadilla’s met gehakt
Mijn quesadilla’s vul ik met rundergehakt, op smaak gebracht met Tasbaco sauce Chipotle. Ik doe er echt twee eetlepels in want ik vind het niet zo pittig. Deze Chipotle tabasco saus is van Chipotle pepers gemaakt. Deze hebben een hele lekkere rokerige smaak. Tabasco heeft ook een zuurtje wat de quesadilla’s goed in balans brengt (omdat ze pittig zijn).
Verder beleg ik de quesadilla’s met rode ui, koriander, mais, jalapeño peper en natuurlijk mozzarella.
Deze pittige quesadilla’s met gehakt zijn dus pittig. Ik houd daar enorm van maar je wilt ook je mond een beetje blussen. Een saus van limoenzest, limoensap en mayonaise is hier perfect voor en geeft ook een extra stukje romigheid mee. Super lekker!
Eerder maakte ik verrukkelijke Mexicaanse Enchilada’s. Iets meer werk maar het is het dubbel en dwars waard!