Easy-peasy-risotto met makreel! Je zult denken: easy?? Ja! Mijn risotto methode is heel makkelijk want ik giet de bouillon er in één keer bij in plaats van telkens een beetje. Probeer het eens het werkt! Scheelt een hoop staan wachten en staren naar je pan. Of je moet daar natuurlijk zin in hebben 😉. Wel roer ik af en toe door de pan zodat alle korrels gelijkmatige warmte krijgen.
Nu het lente is, ben ik voor heerlijke radijsjes en wortel gegaan. Gekookt smaken de radijsjes milder dan rauw. Ik vond dat er wel een proteïne bij mocht om de smaken wat op te liften, dus ik koos voor gerookte makreel. Forel lijkt me ook erg lekker hierbij en gerookte zalm natuurlijk maar ik kies al redelijk vaak voor zalm en niet zo vaak voor makreel! Ik ga zeker verder experimenteren met andere visjes. Merk sowieso dat ik met dit mooie weer veel meer zin heb in vis dan in de koude maanden dus dat gaat wel goedkomen.
Zoals het de echte risotto betaamt, ben ik zeker de witte wijn niet vergeten in deze risotto met makreel! Wil je liever geen wijn gebruiken? Gebruik dan het sap van de citroen waarvan het zest toch al gebruikt wordt. Ben zelf echt dol op citroenen en citroenzest; heerlijk dat geurige citroenaroma door elke hap die je proeft. Subtiel uiteraard.
Om deze risotto met makreel af te maken, gaat er een lekkere klont roomboter doorheen en laat ik de risotto even “rusten” .voordat ik hem opdien. Lekker met een glaasje witte wijn erbij! Fles is toch al open..
Probeer ook zeker deze tuinkruidenrisotto met vis eens als je op zoek bent naar een ander recept voor risotto met vis!