Home Hoofdgerechten met vis Romige tagliatelle met witlof en zalm

Romige tagliatelle met witlof en zalm

by Chivanne van Strijp-Peeters

Een heerlijke romige pasta die toch lekker fris is èn groente bevat! Tagliatelle met witlof en zalm, een aparte combinatie maar o zo lekker!

Pasta is zeker weten mijn lievelingseten. Er zijn zoveel varianten pasta en sauzen dat ik het elke dag zou kunnen eten zonder dat het gaat vervelen! Hoewel.. Ik kan me dagen verheugen op dat bordje pasta dat ik over een aantal dagen op de planning heb staan. Maakt het eten ervan uiteindelijk toch net wat lekkerder!

Van dit bordje tagliatelle met witlof en zalm werd ik in elk geval erg blij! Het romige van de crème fraîche, ziltige van de zalm, licht bittertje van de witlof en frisheid van de citroen. Mèt een crunchje van pijnboompitten. En die kaas maakt het echt af hoor. Misschien een no go, vis en kaas samen maar de zalm geeft zelf ook een zout smaakje, dus waarom niet wat heerlijke Parmezaan als finishing touch?

Wil je meer maken met witlof? Probeer deze verrassende witlof-perenquiche of dit roodlofstamppotje eens!

Romige tagliatelle met witlof en zalm

Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten

Ingrediënten

  • Pijnboompitten 15 gram

  • 1 klein uitje

  • Roomboter klont ongeveer 25 gram

  • 2 stronken witlof

  • 1 teentje knoflook

  • 160 gram tagliatelle

  • 200 ml crème fraîche

  • 150 gram gerookte zalm

  • Citroen

  • Verse dille

  • Stukje Parmezaan om eroverheen te raspen

  • Peper en zout

Stappen

  • Rooster de pijnboompitten op laag vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schud regelmatig de pan, ze kunnen snel verbranden. Doe ze over in een kommetje om te voorkomen dat ze verbranden door de nawarmte.
  • Snipper de ui fijn en fruit deze in zo’n 25 gram roomboter ongeveer vijf minuten op laag vuur.
  • Snij ondertussen de witlofstronken doormidden, snij de harde kern eruit en snij de witlof in de lengte in dunne reepjes. Bewaar voor zo meteen.
  • Hak de knoflookteen in kleine stukjes en voeg deze bij de ui. Bak een halve minuut mee. Zet het vuur iets hoger en voeg de witlof toe. Bak een minuut of twee en zet het vuur weer zachter.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dit duurt meestal zo’n zeven minuten. Roer ondertussen regelmatig in het witlofmengsel.
  • Als de tagliatelle bijna klaar is voeg je de crème fraîche toe aan de witlof.
  • Haal met een tang de tagliatelle uit de pan en voeg rechtstreeks toe aan de witlof. Het water bevat zetmeel van de pasta dus hiermee maak je een mooie saus. Roer alles goed door en voeg indien nodig een soeplepel kookvocht toe om meer saus te creëren.
  • Snijd de zalm in reepjes van ongeveer 1,5 cm lang en een halve centimeter breed en voeg toe aan de pasta. Was de citroen en rasp de schil om de zest toe te voegen aan de pasta. Snij de citroen doormidden en voeg 1 eetlepel van het sap toe.
  • Schep alles goed om en verdeel de pasta over twee borden. Tenslotte pluk je de dille en strooi je deze over pasta, samen met de pijnboompitten en wat geraspte Parmezaanse kaas en peper.

Misschien vind je dit ook lekker