Gehaktballetjes in tomatensaus zijn in mijn ogen altijd een winnaar maar deze versie verdiend echt een pluim! Er zit dus salie en venkelzaad in de balletjes verwerkt (zoals de naam van het recept al verklapt) maar daarnaast ook kaneel. Deze combinatie geeft een heerlijke warme smaak en van gesmolten mozzarella smelt sowieso iedereen.. Toch?
De salie zit ook in de tomatensaus verwerkt. Gebruik hem alsjeblieft vers. Dit geeft niet alleen een mooie aanblik als je de balletjes opensnijdt maar ook een heerlijk aroma dat je niet kunt vergelijken met de gedroogde variant. Salie is ook nog eens heel gezond op meerdere levels, bijvoorbeeld als antioxidant. Fijne bonus!
Ik hem ook verse oregano gebruikt maar deze kun je prima vervangen door gedroogde variant. De gedroogde variant is wat uitgesprokener qua smaak dus gebruik niet te veel. Je wilt wel dat salie de show steelt maar dit gebeurt eigenlijk al vrij snel bij salie.
Ik hoop dat je een vijzel in je keuken hebt om het venkelzaad fijn te malen. Zo niet, dan kun je misschien creatief zijn door de venkel op het aanrechtblad te leggen met wat bakpapier erover en dan met het potje een vijzelbeweging maken? Het resultaat van dit trucje of een ander creatief spinsel zie ik graag tegemoet via mijn socials đ. Overigens is er ook gemalen venkelzaad op de markt dus misschien kun je deze ergens vinden.
Je kunt deze salie-venkel gehaktballetjes gevuld met mozzarella heerlijk eten bij de borrel, met wat brood on the side: lekker dippen! Of gewoon als avondeten zoals ik in dit geval gedaan heb. Ook dippend met brood!
Probeer ook zeker deze gehaktballetjes in harissasaus eens of mijn Italiaanse gehaktbrood!