Waarom mosselen alleen uit een pannetje eten als je er zoveel andere leuke dingen mee kan doen! Hoewel mijn Thaise mosselen erg smakelijk waren. In deze spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus komen twee van mijn favoriete maaltjes samen namelijk pasta en mosselen. Het is een kliederboeltje om te eten want je gebruikt toch steeds even je handen voor de mosselen maar dat heeft juist zo zijn charme!
Door het mosselvocht te mengen met de de saus komen de mosselen en spaghetti tot een super lekkere fusion en het mosselvocht brengt de saus echt naar een hoger niveau!
De paprika-tomatensaus is gemaakt van gegrilde paprika’s uit pot en tomaten uit blik. Heel bewust heb ik voor paprika uit pot gekozen want deze worden bewaard in een licht zuur natje, wat heel lekker is in dit gerecht. Om de saus krachtig van smaak te maken en als stevige tegenhanger van het mosselvocht gebruik ik flink wat gedroogde chiliflakes. Lijkt veel maar je zal merken dat de saus het kan hebben.
Je kunt spaghetti gebruiken voor dit gerecht maar ik koos uiteindelijk voor Bucatini. Spaghetti met mosselen klinkt iets herkenbaarder dan Bucatini met mosselen dus daarom heet het recept spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus 😉. Bucatini is iets dikker en hol van binnen: grappig als je een sliert naar binnen probeert te zuigen wat dus best lastig is door het holle, alsof je een rietje probeert op te slurpen.
Zorg dat je een knapperig stokbrood bij deze spaghetti met mosselen erbij serveert want deze saus wil je tot het laatste druppeltje opvegen!
Deze pasta met garnaaltjes in roomsaus is ook een aanrader!