Home Hoofdgerechten met vis Spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus

Spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus

Waarom mosselen alleen uit een pannetje eten als je er zoveel andere leuke dingen mee kan doen! Hoewel mijn Thaise mosselen erg smakelijk waren. In deze spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus komen twee van mijn favoriete maaltjes samen namelijk pasta en mosselen. Het is een kliederboeltje om te eten want je gebruikt toch steeds even je handen voor de mosselen maar dat heeft juist zo zijn charme! 

Door het mosselvocht te mengen met de de saus komen de mosselen en spaghetti tot een super lekkere fusion en het mosselvocht brengt de saus echt naar een hoger niveau!  

De paprika-tomatensaus is gemaakt van gegrilde paprika’s uit pot en tomaten uit blik. Heel bewust heb ik voor paprika uit pot gekozen want deze worden bewaard in een licht zuur natje, wat heel lekker is in dit gerecht. Om de saus krachtig van smaak te maken en als stevige tegenhanger van het mosselvocht gebruik ik flink wat gedroogde chiliflakes. Lijkt veel maar je zal merken dat de saus het kan hebben.  

Je kunt spaghetti gebruiken voor dit gerecht maar ik koos uiteindelijk voor Bucatini. Spaghetti met mosselen klinkt iets herkenbaarder dan Bucatini met mosselen dus daarom heet het recept spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus 😉. Bucatini is iets dikker en hol van binnen: grappig als je een sliert naar binnen probeert te zuigen wat dus best lastig is door het holle, alsof je een rietje probeert op te slurpen.

Zorg dat je een knapperig stokbrood bij deze spaghetti met mosselen erbij serveert want deze saus wil je tot het laatste druppeltje opvegen!  

Deze pasta met garnaaltjes in roomsaus is ook een aanrader!

Spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus

0 van 0 stemmen
Personen

4

personen
Bereiding

30

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti of Bucatini

  • 1 kilo mosselen

  • 1 theelepel gedroogde chiliflakes

  • 2 theelepels gedroogde oregano

  • 4 gegrilde paprika’s uit pot

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1 eetlepel citroensap

  • handjevol verse peterselie

  • zout en peper

  • olijfolie

Stappen

  • Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur aan. Voeg de tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap, ongeveer 1 theelepel gedroogde chiliflakes, 2 theelepels gedroogde oregano en peper en zout toe. Laat op laag vuur pruttelen.
  • In de tussentijd maak je de mosselen schoon. Snijd eventuele schelpjes weg, verwijder baarden, was ze met water en gooi de mosselen die na een laar tikken niet dichtgaan weg. De mosselen die 1 mm blijven openstaan gebruik ik wel en als ze na het koken niet open gaan staan gooi ik ze alsnog weg.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Breng in een grote pan de mosselen met een laagje water van 1 cm aan de kook. Laat de deksel op de pan om de stoom te bewaren. Hussel ze een paar keer goed door elkaar zodat alle mosselen gaar worden. In ongeveer 5 minuten zouden ze allemaal open moeten staan.
  • Snijd de paprika’s in grove stukken en voeg de paprika’s toe aan de saus. Pureer de saus fijn. Roer er wat peterselie doorheen. Voeg de saus toe aan de mosselen als deze gaar zijn en meng goed door elkaar.
  • Giet de spaghetti af verdeel over (diepe) borden. Schep de saus erover en hussel door elkaar. Dit gaat makkelijker dan wanneer je het in de pan doet. Bestrooi nog met wat peterselie.

Tips

  • Heerlijk met stokbrood en een rode (ja echt) wijn!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker