

Ik ben dol op soep! Heerlijk, hartverwarmend, comfortfood. Je kan er ellenlang mee variëren, hij staat meestal zonder veel werk op tafel, je kan makkelijk meer maken voor onvoorziene gasten of om in te vriezen, en je kan er super gezonde maaltijden mee maken voor lunch, diner en zelfs ontbijt. Ditmaal heb ik een spinaziesoep gemaakt met een Aziatisch tintje.
Spinaziesoep met een Aziatische touch
Zoals je nu waarschijnlijk wel weet houd ik van Aziatische ingrediënten maar het grappige is dat ik niet eens van plan was om de iets Aziatisch te maken. Ik wilde een spinaziesoep maken die een beetje romig was en om het wrange smaakje van de spinazie te camoufleren, leek mij zoete kokosmelk wel geschikt. Vervolgens raak ik dan toch in dat “denk-straatje” en voor ik het wist had ik deze spinazie-kokossoep bedacht.
Er gaat zo’n mega zak van 450 gram spinazie in dus je voelt je gelijk gezond, wetende dat je die 200 gram groenten sowieso hebt gehaald! Verder lekker wat prei en knoflook èn gebruik ik een limoenblad om er een fris limoensmaakje aan mee te geven. Deze heb ik uit de vriezer gevist bij de toko. Hier kun je een hele bak kopen en invriezen en je kunt er allemaal curry’s en soepen mee maken. Ben je niet zo thuis in de Aziatische keuken en kom je dus niet zo gauw in de toko, probeer het toch eens en als het niet uitkomt of niet zo je ding is, koop dan een limoen. Je kunt de zest hiervan gebruik en zo heb je toch een “limoen-parfum” in je gerecht.
Verder pocheer ik een kipfilet in de soep en trek er sliertjes van. Lekker als garnering en om erna dus door de soep te roeren. Verder gaat er zoals je op de foto’s ziet een hoop lekkere, verse garnering in de soep! Taugé, koriander, munt, Spaans pepertje en kokosroom (kokoscrème).
Kokoscrème van kokosmelk
Er zijn pakjes kokosroom te krijgen maar dit is niet hetzelfde als de kokoscrème die ik eigenlijk bedoel. Hiervoor laat je namelijk een blik volle kokosmelk (niet de light versie dus want daar zijn vetten – hele gezonde overigens – grotendeels uitgehaald) in de koelkast staan (versneld het proces), waardoor het water zich van de room scheidt. Hierdoor komt er bovenop het water een dikke, romige emulsie die gewoonweg heerlijk is! Je kunt dit bijvoorbeeld ook over vers fruit doen maar nu gebruik ik hem om de soep mee te garneren.
Deze spinazie-kokossoep is één van mijn gerechten waarmee ik extra blij ben en ik hoop dat jij er net zo van gaat genieten! Trek in meer soep? Mijn Chinese tomatensoep is ook erg lekker, net als deze heerlijke puntpaprikasoep!