Bijgerechten Salades

Spitskoolsalade met appel

Eerlijk is eerlijk: ster van de tafel zal hij nooit zijn. Desalniettemin is het een vaak terugkerend bijgerecht in ons huis en dat is niet gek: hij combineert zo lekker! Dit recept wilde ik je daarom niet onthouden.

Soms kan het best lastig zijn te bedenken welke groenten je als bijgerecht serveert. Deze spitskoolsalade heb bedacht voor bij een bepaald type gerechten die wij in het weekend graag eten: calorierijk eten (haha!). Denk aan zelfgemaakte ovenfrieten met een stuk vlees of broodjes hamburger/worst. Ook bij stoofpotjes doet hij het goed en curries. Lekkere comfortfood gerechten dus!

Het is super simpel want ik gebruik gesneden spitskool uit een zakje. Het enige wat je hoeft te doen is de appel schillen en in blokjes snijden, plus wat dingen mengen. Fijn toch.

Wil je meer maken met spitskool? Misschien zijn deze spitskoolpakketjes met gehakt wel wat voor jou!

Spitskoolsalade met appel

Personen

2

personen
Bereiding

5

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gesneden spitskool

  • 1/2e Granny Smith appel geschild en in kleine blokjes

  • 3 eetlepels magere yoghurt

  • 1 theelepel Franse mosterd

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel rijstazijn

  • verse platte peterselie of bieslook fijngehakt (naar eigen idee hoeveel)

  • zout en peper

Stappen

  • Meng in de kom waarin je de salade serveert de yoghurt, mosterd, mayonaise, rijstazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn; houd wat apart ter garnering.
  • Voeg de appel, bieslook en spitskool toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Bestrooi tenslotte met de resterende bieslook.

Tips

  • Houd je niet zo van crunchy spitskool dat laat je de salade even staan. De spitskool laat dan wel wat vocht los.