Eerlijk is eerlijk: ster van de tafel zal deze spitskoolsalade nooit zijn. Desalniettemin is het een vaak terugkerend bijgerecht in ons huis en dat is niet gek: hij combineert zo lekker! Dit recept wil ik je daarom zeker niet onthouden.
Soms kan het best lastig zijn te bedenken welke groenten je als bijgerecht serveert. Deze spitskoolsalade heb bedacht voor bij een bepaald type gerechten die wij in het weekend graag eten: calorierijke gerechten (haha!). Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte ovenfrieten met een stuk vlees of broodjes hamburger/worst. Ook bij stoofpotjes doet hij het goed en bij curries. Voor de warme maanden doet hij het goed bij een barbecue. Wat koels erbij doet het hierbij immers altijd goed.
Al met al bij lekkere comfortfood gerechten dus!
Het bereiden van deze spitskoolsalade is super simpel want ik gebruik gesneden spitskool uit een zakje. Het enige wat je hoeft te doen is de appel schillen en in blokjes snijden, plus wat dingen mengen. Fijn toch.
Wil je meer maken met spitskool? Misschien zijn deze spitskoolpakketjes met gehakt wel wat voor jou!