Home Bijgerechten Spitskoolsalade met appel

Spitskoolsalade met appel

by Chivanne van Strijp-Peeters

Eerlijk is eerlijk: ster van de tafel zal deze spitskoolsalade nooit zijn. Desalniettemin is het een vaak terugkerend bijgerecht in ons huis en dat is niet gek: hij combineert zo lekker! Dit recept wil ik je daarom zeker niet onthouden.

Soms kan het best lastig zijn te bedenken welke groenten je als bijgerecht serveert. Deze spitskoolsalade heb bedacht voor bij een bepaald type gerechten die wij in het weekend graag eten: calorierijke gerechten (haha!). Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte ovenfrieten met een stuk vlees of broodjes hamburger/worst. Ook bij stoofpotjes doet hij het goed en bij curries. Voor de warme maanden doet hij het goed bij een barbecue. Wat koels erbij doet het hierbij immers altijd goed.
Al met al bij lekkere comfortfood gerechten dus!

Het bereiden van deze spitskoolsalade is super simpel want ik gebruik gesneden spitskool uit een zakje. Het enige wat je hoeft te doen is de appel schillen en in blokjes snijden, plus wat dingen mengen. Fijn toch.

Wil je meer maken met spitskool? Misschien zijn deze spitskoolpakketjes met gehakt wel wat voor jou!

Spitskoolsalade met appel

0 van 0 stemmen
Personen

2

personen
Bereiding

5

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingredi├źnten

  • 200 gram gesneden spitskool

  • 1/2e Granny Smith appel geschild en in kleine blokjes

  • 3 eetlepels magere yoghurt

  • 1 theelepel Franse mosterd

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel rijstazijn

  • verse platte peterselie of bieslook fijngehakt (naar eigen idee hoeveel)

  • zout en peper

Stappen

  • Meng in de kom waarin je de salade serveert de yoghurt, mosterd, mayonaise, rijstazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn; houd wat apart ter garnering.
  • Voeg de appel, bieslook en spitskool toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Bestrooi tenslotte met de resterende bieslook.

Tips

  • Houd je niet zo van crunchy spitskool dat laat je de salade even staan. De spitskool laat dan wel wat vocht los.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker