Home Hoofdgerechten met vis Sticky garnalenbootjes

Sticky garnalenbootjes

Sticky prawns! Ik kon niet wachten om dit recept te maken en te delen. Kijk nou wat een heerlijk kleurtje en hoe leuk die bootjes eruit zien!

Key is de marinade. Deze maak ik van honing die zorgt voor een zoetje en karamelliseert zodat de garnalen er lekker mee gecoat worden. Voor een zoutje en umami smaak zorgt de soyasaus. Voor nog wat Aziatische smaken voeg ik gember toe, zit er knoflook in en friszure limoen.

Ik laat de garnalen een half uurtje marineren in de marinade en laat de marinade nadat ik de garnalen gebakken heb inkoken totdat hij sticky wordt, om er vervolgens de garnalen in om te wentelen. Als ze gecoat zijn strooi ik er wat sesamzaadjes overheen en in de bootjes nog wat heerlijk pittige lente-ui, koriander en een Spaans pepertje.

Wij aten dit met zijn twee├źn en aten er kroepoek bij! Zoals je misschien weet wordt dit onder meer van garnalen gemaakt dus ik vond het wel een mooie aanvulling.

Een heerlijk zomers en licht recept dat je zeker eens moet proberen. Lekker met een fris biertje met een limoentje erin! Je weet wel welke ik bedoel ­čśŤ.

Sticky garnalenbootjes

Personen

2

personen
Voorbereiding + Koeling

45

minutes
Bereiding

20

minutes

Ingredi├źnten

  • 450 gram rauwe (on)gepelde (reuzen) garnalen ontdooid

  • 60 ml honing

  • 30 ml soyasaus

  • 1 tenen knoflook

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 1 limoen

  • 1 eetlepel sesamzaadjes

  • 1 lente-ui

  • handjevol verse koriander

  • 1 Spaans pepertje

  • 8 blaadjes mini Romaine sla

  • zout en peper

  • olijfolie

Stappen

  • Maak in een grote kom een marinade van de honing, soyasaus, 2 geperste knoflooktenen, 1 theelepel gemberpoeder, de zest en sap van 1 limoen.
  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe ze in de marinade en laat afgedekt met huishoudfolie een half uur marineren in de koelkast.
  • Was en droog in de tussentijd de slablaadjes en leg klaar op een bord. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijst, snijd in halve ringetjes en bewaar in een schaaltje. Was en droog de lenteui, snijd in ringetjes en bewaar ook in een schaaltje. Trek ook alvast de korianderblaadjes van de takjes.
  • Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes totdat ze licht gekleurd zijn en bewaar in een schaaltje.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Gebruik een schuimspaan om de garnalen uit de marinade te vissen. Bak ze op hoog vuur al omscheppend totdat ze roze gekleurd zijn. Dit is na ongeveer 2-3 minuten. Kruid ze met wat zout en flink wat peper.
  • Schep de garnalen met de schuimspaan uit de pan en doe ze over in een schone kom.
  • Giet de marinade in de koekenpan en laat al roerend inkoken totdat hij mooi stroperig is geworden. Hij dikt dus flink in. Doet nu de garnalen in de pan erbij en schep om zodat ze mooi bedekt raken met de saus. Bestrooi de garnalen met de sesamzaadjes.
  • Verdeel de garnalen over de slablaadjes en bestrooi met de lenteui, peper en koriander.

Tips

  • Lekker met een zak kroepoek

Misschien vind je dit ook lekker