

Sticky prawns, sticky garnalen, garnalenbootjes, slawraps met garnalen, ik wist niet zo goed hoe ik dit recept moest noemen maar ik kon niet wachten om dit recept te delen. Kijk nou wat een heerlijk kleurtje en hoe leuk die bootjes eruit zien! Sticky garnalenbootjes dekt wat mij betreft wel de lading (kleverig in plaats van sticky klinkt toch net niet zo lekker).
Ik leg je graag uit wat dit gerecht nou eigenlijk is. Key voor dit recept is de marinade. Deze maak ik van honing, die zorgt voor een zoetje en de suikers karamelliseren zodra je het verwarmt. Hierdoor kun je de garnalen er lekker in omwentelen zodat ze helemaal bedekt (gecoat) zijn je dus sticky prawns krijgt! Voor een zoutje en umami smaak in de marinade zorgt de soyasaus. Voor nog wat Aziatische smaken voeg ik gember toe, zit er knoflook en friszure limoen in.
Ik laat de garnalen een half uurtje marineren in de marinade en laat de marinade nadat ik de garnalen gebakken heb inkoken totdat hij stroperig wordt, om er vervolgens de garnalen in om te wentelen. Over de sticky garnalen strooi ik wat sesamzaadjes en in de slawraps gaan nog wat pittige lente-ui, koriander en een Spaans pepertje. De garnalen serveer je in de blaadjes van Romaine-sla.
Wij aten deze sticky garnalenbootjes met zijn tweeën en aten er kroepoek bij! Zoals je misschien weet wordt dit onder meer van garnalen gemaakt dus ik vond het wel een mooie aanvulling. Je kunt deze sticky prawns natuurlijk ook als snack bij een borrel maken.
Een heerlijk zomers en licht recept zijn deze sticky garnalenboortjes. Zoet, umami, zuur en knapperig, de perfecte combinatie. Lekker met een fris biertje met een limoentje erin! Je weet wel welke ik bedoel 😛.
Nog een koolhydraatbeperkt recept met garnalen is bijvoorbeeld mijn wortel-courgettespaghetti met garnalen.