Gisteren was ik jarig en er zijn drie dingen die ik heel graag eet: stoofvlees, tomatensaus en pasta. Koken vind ik erg leuk en ik wilde op mijn verjaardag natuurlijk eten wat ik het liefste eet, dus het resultaat waren deze sukadelappen in tomatensaus met pappardelle! Dit zijn niet zomaar sukadelapjes in tomatensaus, het is Italiaans stoofvlees geworden!
Italiaans stoofvlees
Hoezo Italiaans stoofvlees? Nou, ten eerste zijn dit sukadelapjes in tomatensaus en als er iets Italiaans is, dan is het wel tomatensaus. Daarom, en vanwege de structuur, gebruikte ik tomatenpulp van Mutti Polpa. Echte Italiaanse tomaten uit blik dus! Deze smaken gewoon heel lekker, zijn niet veel duurder én, het allerbelangrijkste: het is tomatenpulp. Dit zijn een soort grof gepureerde tomatenblokjes uit blik. Hiermee krijg je een hele mooie saus. Uiteraard gaat er verder knoflook en ui in, dit is toch wel de basis van een tomatensaus.
Verder is dit Italiaans stoofvlees zo Italiaans, omdat er een bosje Italiaanse kruiden ingaan. Een mix van verse oregano, salie, rozemarijn en tijm. Dit kun je zelf mixen of kant en klaar kopen bij de AH. Deze kruiden stoven met wat keukentouw eromheen mee ( soort bouquet garni), en geven zo onwijs veel smaak af. Doordat je ze weer eruit vist houd je toch een pure, rode saus.
Wat deze sukadelappen in tomatensaus tenslotte zo Italiaans maken, is de Italiaanse wijn die erbij gaat. Dit zorgt voor een geweldige smaak en het zure erin zorgt er ook voor dat het bindweefsel van het vlees afbreekt, waardoor deze dus zachter wordt. Na die paar uur stoven is de alcohol, zo goed als, verdampt. Aan deze sukadelapjes voeg ik geen bouillonblokje toe en met dit resultaat ben ik super blij. De tomatensaus is zo rijk door de tomaten en wijn, je hebt het gewoonweg niet nodig.
Oja, het fijne aan sukalappen is ook, dat je ze niet klein hoeft te snijden! Je bakt ze in hun geheel en serveert per persoon één of twee lapjes met saus, en trekt zelf het vlees los. Heerlijk!Gremolata
Gremolata
Deze sukadelappen in tomatensaus maak ik af met Gremolata. Dat is een mix van fijngehakte knoflook, citroenschil en peterselie. Je gebruikt het als garnering en is echt super fris en lekker!
Serveer deze sukadelappen met pappardelle, friet of bloemkoolrijst als je het koolhydraatarm wil houden.
Wil je nog een lekker (en heel ander) recept met stoofvlees? Probeer dan mijn goed gevulde stoofpot met runderiblappen en groenten eens!
dd