Ik had nog witte asperges over nadat ik mijn aspergequiche had gemaakt en besloot er een lekkere pasta mee te maken. Daarna had ik nóg twee asperges over en ik besloot deze dan maar te gebruiken voor de foto 😉. Daarna heb ik ze wel nog opgegeten hoor: gekookt en gewikkeld in een plakje ham en dit koud gegeten. Hmm!
Maar even over deze pasta met asperges: wat een toppertje! Dit lekkere voorjaarsgerecht maak ik met tagliatelle, witte asperges, gerookte spekjes, knoflook, crème fraîche, tijm, broodkruim en Pecorino Romano. Niet veel ingrediënten en toch veel smaak, super toch?
Ik vind het tof dat de tagliatelle in het kookvocht van de asperges is gekookt en het broodkruim gebakken is in het achtergebleven vet van de spekjes. Een soort verspil-niks- of recycle-koken waarbij de smaken extra in elkaar overgelopen zijn. Oja, en het kookvocht van de asperges en tagliatelle heb ik weer gebruikt om een saus mee te maken 😀.
Kijk zelf een beetje hoeveel tijm en kookvocht je wilt toevoegen. Om de pasta met asperges mooi gedraaid te serveren gebruik je een vleestang waarmee je de pasta met een draaiende beweging op het bord legt.
Geniet van dit heerlijke voorjaarsgerecht en probeer ook eens een risotto met asperges als je de smaak van asperges te pakken hebt.