Ik ben weer op de Thaise tour gegaan! Na mijn Thaise mosselen had ik nog niet genoeg van deze heerlijke keuken, dus besloot ik mijn Thaise viskoekjes recept voor jullie uit te werken. Wat zijn deze viskoekjes lekker!
Mijn geheim van mijn viskoekjes is dat ik er in plaats van aardappel, paneermeel doorheen doe. Hierdoor zijn ze niet zo zwaar, minder melig en minder droog. Daarbij coat ik ze aan de buitenkant met Japans broodkruim waardoor ze heerlijk krokant worden. Dé smaakmaker is rode currypasta (deze koop ik gewoon hoor) en verder gaan er door deze viskoekjes koriander, lente-ui en citroenzest, allemaal om die lekkere Thaise smaken mee te geven. De lente-ui en koriander zorgen er ook voor dat het mengsel sappig blijft. In plaats van citroen kan er trouwens ook limoen doorheen, net waar je zin in hebt!
Je kunt zelf bepalen welke vis je voor de Thaise viskoekjes gebruikt. Ik gebruikte een combinatie van zalm (uit de vriezer) en kabeljauw (ook uit de vriezer). Persoonlijk zou ik wel echt voor zalm gaan want ik denk dat twee witvisjes misschien te veel op elkaar lijken qua smaken en je proeft de zalm heel goed. Zorg dat ze vis goed droog is en dan maak je met de ingrediënten in je keukenmachine er een gehaktmengsel van.
Het vormen van de burgertjes is wel even een karweitje want het mengsel is heel erg plakkerig. Bereid je voor op mega vieze handen! 😜 Maar ach, kijk nou hoe ze heerlijk de viskoekjes eruit zien!
Ik hoop dat jij net zo blij wordt van deze koekjes als wij hier in huis. Smakelijk!