Home Brood Tosti met kipfilet en paprika

Tosti met kipfilet en paprika

by Chivanne van Strijp-Peeters

Tosti! En dan niet zo’n saaie met ham en kaas (hoewel die natuurlijk ook lekker is) maar eentje met kipfilet en gegrilde paprika. Deze lekkernij ligt ook nog eens in tien minuten op je bord, je gelooft het haast niet! 

Ondanks dat mijn recepten soms wat langer duren en ik het zelf dus heerlijk vind om wat langer in de keuken te staan, hou ik ook van recepten waarbij ik in korte tijd met maar een paar ingrediënten iets lekkers op tafel kan zetten. Al helemaal als het een lunch betreft. Die moeten gewoon snel op tafel staan of in elk geval met zo weinig mogelijk handelingen. Zoals in al mijn gerechten vind ik het belangrijk dat er groenten in gaan. Al zijn het maar een paar vitamientjes. De rest krijg ik wel binnen met snackgroentjes en er is natuurlijk nog het avondeten. Hoewel ik deze tosti ook graag als avondeten maak; handig als je nog plannen hebt die avond!  

Ik snijd graag dikke sneeën van een stevig brood als ik een rijkelijk belegde tosti maak, zoals deze. Dit betekent niet dat je het hele brood gelijk moet opeten hoor, je kunt de rest makkelijk invriezen. Kijk ook even naar mijn tip onderaan het recept.

De sneeën brood beleg ik met wat zongedroogde tomatentapenade (altijd fijn om huis te hebben als dip, om door je pastasaus te roeren of om je boterham op te leuken), gerookte kipfilet, gegrilde paprika uit pot en een grote plak jonge kaas. Jonge kaas smelt beter dan oudere kazen (ook jong belegen dus) want hoe ouder de kaas, des te harder hij wordt qua structuur (in de regel).   

Deze tosti’s bak ik in een koekenpan in vijf minuten mooi goudbruin. Dit gaat sneller en is lekkerder dan een tosti uit een tosti-ijzer als je het mij vraagt en ik vind het fijn dat hij zo lekker dik blijft!  

Tosti met kipfilet en paprika

Stuks

1

stuk
Voorbereiding

5

minutes
Bereiding

5

minutes

Ingrediënten

 • 2 sneden brood (zie mijn tip)

 • 3 plakjes (gerookte) kipfilet (vleeswaren)

 • 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade

 • 1/2e gegrilde paprika uit pot

 • 1 plak jonge 48+ kaas

 • 1 handje rucola

 • peper en zout

 • roomboter

 • olie

Stappen

 • Haal een paprika uit de pot, spoel hem af onder de kraan, verwijder eventuele zaadjes aan de binnenkant en dep hem droog met keukenrolpapier.
 • Snijd twee dikke sneeën van het brood. Smeer beide helften aan de binnenkant in met zongedroogde tomatentapenade. Beleg 1 helft met wat rucola, kipfilet, paprika, een beetje zout en peper en de plak kaas. Leg hierop de andere helft van het brood. Eventueel kun je aan de zijkanten grote satéprikkers door de sandwich steken als ze wat wiebelig zijn.
 • Verhit 2 eetlepels olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Leg de tosti op zijn kop in de pan zodra de boter gesmolten is. De kaaskant dus naar beneden. Bak op middelmatig vuur ongeveer 2 minuten totdat de onderkant goudbruin is (controleer even). Draai de tosti om, schuif door de pan om het bakvet te absorberen, doe een deksel op de pan en draai het vuur laag. Na ongeveer 2 minuten is de kaas gesmolten en is je tosti klaar.

Tips

 •  Koop een heel brood, snijd er dikke plakken van en vries wat je niet gebruikt in porties in. Ideaal voor een dikke tosti! Voor deze tosti gebruikte ik Liefde & Passie speltbrood van de AH. 

Misschien vind je dit ook lekker