Tosti’s! En dan niet zo’n saaie met ham en kaas (hoewel die natuurlijk ook lekker is) maar tosti’s met kipfilet en gegrilde paprika. Deze lekkernij in de vorm van een pantosti ligt ook nog eens in tien minuten op je bord, je gelooft het haast niet!
Snelle lunch met vitamientjes
Ondanks dat mijn recepten soms wat langer duren en ik het zelf dus heerlijk vind om wat langer in de keuken te staan, hou ik ook van recepten waarbij ik in korte tijd met maar een paar ingrediënten iets lekkers op tafel kan zetten. Al helemaal als het een lunch betreft. Die moeten gewoon snel op tafel staan of in elk geval met zo weinig mogelijk handelingen.
Zoals in al mijn gerechten vind ik het belangrijk dat er groenten in gaan. Al zijn het maar een paar vitamientjes. De rest krijg ik wel binnen met snackgroentjes en er is natuurlijk nog het avondeten. Hoewel ik deze pantosti ook graag als avondeten maak; handig als je nog plannen hebt die avond of je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken.
Pantosti
Ik snijd graag dikke sneeën van een stevig brood als ik een rijkelijk belegde tosti maak, zoals deze. Dit betekent niet dat je het hele brood gelijk moet opeten hoor, je kunt de rest makkelijk invriezen. Kijk ook even naar mijn tip onderaan het recept.
De sneeën brood voor deze pantosti beleg ik met zongedroogde tomatentapenade (altijd fijn om huis te hebben als dip, om door je pastasaus te roeren of om je boterham op te leuken), gerookte kipfilet, gegrilde paprika uit pot en een grote plak jonge kaas. Jonge kaas smelt beter dan oudere kazen (ook jong belegen dus) want hoe ouder de kaas, des te harder hij wordt qua structuur (in de regel).
Deze tosti’s met kipfilet en gegrilde paprika bak ik in een koekenpan in vijf minuten mooi goudbruin. Dit gaat sneller en is lekkerder dan een tosti uit een tosti-ijzer als je het mij vraagt en ik vind het fijn dat hij zo lekker dik blijft!
Mijn Italiaanse bol is ook een lekker en snel lunchgerecht/snel diner.