Home Hoofdgerechten met vlees Traybake met gnocchi en spruitjes

Traybake met gnocchi en spruitjes

by Chivanne van Strijp-Peeters

Een traybake, ken je dat? Het is een hele leuke manier van het bereiden van je maaltijd in de oven. Op een bakplaat rooster je bijvoorbeeld groenten, aardappels en vlees; gewoon met wat olie allemaal door elkaar husselen en hoppa! 

Je kunt hier allerlei groenten voor gebruiken maar de wat hardere groenten lenen zich het beste om te roosteren. Denk hierbij aan wortels, pastinaken, bloemkool, pompoen, enzovoort. Erbij dus lekker wat (zoete) aardappel en bijvoorbeeld (vega) worstjes en je hebt in een mum van een tijd een maaltijd voor het hele gezin op tafel!

Lekker met een beetje mayonaise, al dan niet met een smaakje zoals knoflookmayonaise of truffelmayonaise. De ingrediënten op je ovenplaat kun je natuurlijk ook al op smaak brengen met knoflook of (gedroogde) kruiden en geraspte kaas. 

Hierbij mijn eerste maar zeker niet laatste traybake voor de blog. Met gnocchi, spruitjes, worstjes en nog een paar lekkere smaaktoevoegingen. Probeer hem zeker eens uit! 

Traybake met gnocchi en spruitjes

Personen

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi van 500 gram

  • 250 gram braadworst

  • 400 gram spruitjes (NB: koop je ze schoongemaakt dan bespaar je zo’n 10 min. aan voorbereiding)

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel citroensap

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 1 sjalotje

  • 3 takjes verse rozemarijn

  • 30 gram Grana Padano

  • peper en zout

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kontjes en lelijke blaadjes van de spruitjes. Doe ze over in een grote kom en doe de gnocchi (ongekookt) erbij. Haal de gnocchi los die aan elkaar geplakt zitten.
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 geperste teentje knoflook en 1 fijngehakt sjalotje en flink wat peper en zout. Meng door elkaar en giet bij de spruitjes en gnocchi. Hussel goed door en verdeel het mengsel over de bakplaat.
  • Snijd de worst in stukjes van ongeveer 2 cm en verdeel over de bakplaat. Wentel ze een keer om in de olie. Leg nu strategisch de takjes rozemarijn op de ingrediënten en wentel even om zodat ze ook wat olie pakken.
  • Rooster het geheel 15 minuten, haal ze bakplaat uit de oven en bestrooi met de vers geraspte Grana Padano en plaats nog 10 minuten terug in de oven.

Misschien vind je dit ook lekker