Een traybake, ken je dat? Het is een hele leuke manier van het bereiden van je maaltijd op een ovenplaat in de oven. Op een bakplaat rooster je groenten, aardappels en vlees; gewoon met wat olie allemaal door elkaar husselen en hoppa! Hierbij mijn eerste maar zeker niet laatste traybake voor de blog: traybake met gnocchi, spruitjes, worstjes en nog een paar lekkere smaaktoevoegingen.
Traybake
Je kunt voor een traybake allerlei groenten gebruiken maar de wat hardere groenten lenen zich het beste om te roosteren. Deze laten namelijk weinig vocht los want het idee is dat alles lekker knapperig roostert. Denk hierbij aan wortels, pastinaken, bloemkool, pompoen, knolselderij, broccoli enzovoort. Naast de groenten kun je wat (zoete) aardappel erbij roosteren voor wat meer vulling en een proteine, zoals bijvoorbeeld (vega) worstjes, spekjes of blokjes halloumi. Het is even wat hakwerk maar de oven doet verder het werk!
Serveer er eventueel wat mayonaise bij, al dan niet met een smaakje zoals knoflookmayonaise of truffelmayonaise. De ingrediënten op je ovenplaat kun je natuurlijk ook al op smaak brengen met knoflook of (gedroogde) kruiden en geraspte kaas.
Meer gnocchi? Eerder maakte ik bijvoorbeeld een gnocchi-broccoli-schotel.