Home Hoofdgerechten met vlees Traybake met gnocchi en spruitjes

Traybake met gnocchi en spruitjes

by Chivanne van Strijp-Peeters

Een traybake, ken je dat? Het is een hele leuke manier van het bereiden van je maaltijd op een ovenplaat in de oven. Op een bakplaat rooster je groenten, aardappels en vlees; gewoon met wat olie allemaal door elkaar husselen en hoppa! Hierbij mijn eerste maar zeker niet laatste traybake voor de blog: traybake met gnocchi, spruitjes, worstjes en nog een paar lekkere smaaktoevoegingen.

Traybake

Je kunt voor een traybake allerlei groenten gebruiken maar de wat hardere groenten lenen zich het beste om te roosteren. Deze laten namelijk weinig vocht los want het idee is dat alles lekker knapperig roostert. Denk hierbij aan wortels, pastinaken, bloemkool, pompoen, knolselderij, broccoli enzovoort. Naast de groenten kun je wat (zoete) aardappel erbij roosteren voor wat meer vulling en een proteine, zoals bijvoorbeeld (vega) worstjes, spekjes of blokjes halloumi. Het is even wat hakwerk maar de oven doet verder het werk!

Serveer er eventueel wat mayonaise bij, al dan niet met een smaakje zoals knoflookmayonaise of truffelmayonaise. De ingrediënten op je ovenplaat kun je natuurlijk ook al op smaak brengen met knoflook of (gedroogde) kruiden en geraspte kaas. 

Meer gnocchi? Eerder maakte ik bijvoorbeeld een gnocchi-broccoli-schotel.

Traybake met gnocchi en spruitjes

0 van 0 stemmen
Personen

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi van 500 gram

  • 250 gram braadworst

  • 400 gram spruitjes (NB: koop je ze schoongemaakt dan bespaar je zo’n 10 min. aan voorbereiding)

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel citroensap

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 1 sjalotje

  • 3 takjes verse rozemarijn

  • 30 gram Grana Padano

  • peper en zout

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kontjes en lelijke blaadjes van de spruitjes. Doe ze over in een grote kom en doe de gnocchi (ongekookt) erbij. Haal de gnocchi los die aan elkaar geplakt zitten.
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 geperste teentje knoflook en 1 fijngehakt sjalotje en flink wat peper en zout. Meng door elkaar en giet bij de spruitjes en gnocchi. Hussel goed door en verdeel het mengsel over de bakplaat.
  • Snijd de worst in stukjes van ongeveer 2 cm en verdeel over de bakplaat. Wentel ze een keer om in de olie. Leg nu strategisch de takjes rozemarijn op de ingrediënten en wentel even om zodat ze ook wat olie pakken.
  • Rooster het geheel 15 minuten, haal ze bakplaat uit de oven en bestrooi met de vers geraspte Grana Padano en plaats nog 10 minuten terug in de oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker