Ik heb weer een lekkere risotto met vis gemaakt en wel een tuinkruidenrisotto met vis! Toen ik op zoek was naar groentebouillon, raakte geïnspireerd door deze tuinkruidenbouillon die ik gelijk meenam. De eerste keer schrok ik hoe donker de bouillon werd, daardoor ziet hij er toch wat minder appetijtelijk uit maar het is natuurlijk logisch door het trekken van groene kruiden. Het gaat uiteindelijk toch om de smaak!
Het leek me lekker de smaken nog meer naar voren te halen met verse kruiden. Deze roer ik op het laatste moment er doorheen zodat ze nog lekker vers en vol van smaak zijn. Voor een frisje natuurlijk weer citroen en citroenzest. Ik ben echt dol op citroenen! Voor wat bite en groentjes gaan er nog erwtjes en tuinboontjes doorheen. Deze laatste dop ik nog een keer want ik vind dat schilletje echt helemaal niks. Heb jij dat ook?
Bij deze risotto wilde ik een lekker visje bakken dus ben ik op vrijdagochtend met Merijn naar de lokale markt gegaan. Bij de visboer kreeg hij een lekker stukje kibbeling, at ik een haring en koos voor heilbot! Een heerlijk licht wit visje die ook erg fijn is om op de huid te bakken. Je kunt natuurlijk elke vis gebruiken die je wilt. Een kabeljauwhaas lijkt me ook super hierbij of roodbaarsfilet.
Ook hier weer bereid ik risotto niet op de klassieke wijze maar schenk het vocht er in één keer bij. Het werkt gewoon en bespaart een hoop tijd. Nu kon ik in de tussentijd de tuinboontjes doppen én de vis bakken, fijn! Echt een heerlijk voorjaarsrecept, deze tuinkruidenrisotto met vis!
Probeer ook zeker mijn risotto met makreel eens en deze meergranenrijst met zalm eens uit!