Wil je een lekker stamppotje maken? Probeer dan deze vega stamppot met roodlof eens! Lekker door het bittere van de witlof, het zoutje van de vega spekjes, het ziltige van de geitenkaas en zoetje door de sinaasappelzest en dille.
Roodlof is het broertje van de witlof en smaakt eigenlijk precies hetzelfde. Vervang hem dus zeker (eens) door witlof, dit scheelt ook in de kosten. Ik werd zo aangetrokken door de rode kleur maar eerlijk gezegd kun je hem beter rauw bereiden, wil je dat de kleur op je bord tot zijn recht komt
Vleesvervangers
Zelf hou ik me, zoals wel meer mensen, al een paar jaar bezig met het minderen van mijn vleesconsumptie. Minimaal twee dagen eet ik geen vlees, gevogelte en ook geen vis. Ik gebruik meestal wel een vervanger, zoals een daadwerkelijke vleesvervanger en kook ook graag met kaas en zo nu en dan met tofu. Soms gebruik ik enkel kikkererwten of avocado.
Het leuke aan vleesvervangers is dat je niet hoeft na te denken over wat je maakt. Je vervangt gehakt, kipfiletstukjes of gewoon een stuk vlees naast je aardappeltjes en groenten, gewoonweg door een vleesvervanger. Dat heb ik in dit recept ook gedaan door het gebruik van vegetarische spekjes. Heb jij echter niet zo’n trek in vegetarische spekreepjes, gebruik dan natuurlijk gewoon de echte variant!
Laat je verrassen door dit frisse stamppotje en probeer ook zeker mijn pasta met witlof eens!