
Een perfecte salade voor een warme zomeravond, deze verrukkelijke Vietnamese kipsalade! En zo gezond! Hij zit bomvol groenten zoals Chinese kool en wortel en er gaat gepocheerde kip doorheen. De dressing maakt hem zo geweldig. Deze zit tjokvol krachtige smaakmakers wat heel goed samen gaat met de zachte smaken van de Chinese kool en wortel. De knapperige pinda’s maken het helemaal af.
Misschien heb jij dat ook dat je het fijn vindt om wekelijks één of twee keer koolhydraatarm te eten of heb je gewoon af en toe een balansdag. Na een pizza avond bijvoorbeeld! Dan is het wel zo fijn als je niet het gevoel hebt dat je minder lekker eet dan normaal. Dan is deze Vietnamese kipsalade met Chinese kool ook zeker wat voor jou. Leuke eraan is dat het bij deze salade er niet eens om gaat dat hij ook gezond is maar je eet gewoon iets super lekkers!
Aziatische dressing
In de dressing voor de Chinese koolsalade gaan een hoop Aziatische ingrediënten. Hij wordt gemaakt met rijstazijn en vissaus en wordt super fris door de limoenen. Ook gaat er geperste knoflook in en verse gember. Voor een pittige smaak gebruik ik rawit pepertjes. Dit zijn kleine Thaise pepertjes maar laat je niet voor de gek houden door de grootte want 1 pepertje is veel pittiger dan een Spaanse peper.
Misschien houd je niet zo van pittig eten of wil het niet te pittig. Je kunt ook maar 2 pepertjes gebruiken of vervang ze door minder pittige pepertjes, zoals de Spaanse peper. Ben alleen niet te zuinig want de dressing bedekt echt een hele grote kom met salade en het is zonde als de dressing niet in balans is. Wat je ook heel goed proeft in de salade is de verse munt. Zo verfrissend!
Ik hoop echt dat je deze Vietnamese kipsalade met Chinese kool een keer gaat maken! Bij mij komt hij in ieder geval weer snel op tafel! Mijn groene noedelsalade met pindadressing past ook mooi in het straatje van deze Chinese koolsalade.