Ik heb weer een leuk en apart gerecht in petto, namelijk vluggort met venkel en gegratineerde geitenkaas! Hartige vluggort, wel te verstaan. Hebben jullie vluggort wel eens in een hartig gerecht gebruikt? Je vindt hem namelijk niet bij de risottorijst waar ik hem zou verwachten maar bij de bakafdeling! Zoiets al rijst voor rijstepap, die vind je ook bij de bakafdeling. Ik ben niet zo’n zoetekauw dus zocht hem jaren terug voor een hartig recept, om na lang zoeken (lees: vragen) uit te komen op de bakafdeling. Dan weten jullie waar hij te vinden is ;-).
Ik gebruik vluggort vaak als afwisseling voor risottorijst. Hij heeft een heerlijk granige korrel, je zou bijna zeggen dat het een soort volkoren risotto rijst is. De korrel is iets groter en steviger. De bereiding van vluggort is ook hetzelfde als voor risottorijst, wat in mijn geval betekent dat ik de bouillon in één keer in de pan giet en onder af en toe roeren de rijst gaar krijg. Easy!
Deze vluggort met venkel is een makkelijke, gezond en vegetarisch recept en echt eens even wat anders. De zoete, anijsachtige smaak van de venkel gaat goed samen met de romige, hartige geitenkaas en de citroen maakt het lekker fris. Ideaal voor een zomerse avond en heel lekker met een glaasje witte wijn! Zou hem zeker eens proberen!
Wil je de in-één-keer-in-de-pan methode voor risotto eens proberen? Deze zomerse risotto met makreel is dan misschien het proberen waard en in de zoekbalk vind je meer recepten voor risotto/rijst.