Wentelteefjes met advocaatroom, geïnspireerd op de Paasdagen maar elke dag van het jaar lekker! Hou je niet van advocaat of eten de kids mee, dan vervang je hem gewoon door vanillevla!
Wentelteefjes zijn een zoet broodgerecht die je maakt door oud brood te weken in melk en ei, te bakken en vervolgens te bestrooien met suiker en/of kaneel. Een super idee om verspilling tegen te gaan!
Heb je geen oud brood liggen op het moment dat je wentelteefjes wilt maken, dan kun je ook de sneden brood even in de oven gooien. Leg ze op een rooster en verwarm de oven vervolgens voor naar 160 graden. Na enkele minuten zijn ze al klaar. Doordat het vocht uit brood verdampt wordt brood harder en taaier, waardoor er ruimte is om zich vol te zuigen met melk! Dat is het idee erachter.
De wentelteefjes die ik maakte heb ik gemaakt met een stevig witbrood maar je kunt elke type brood, met of zonder korstjes, gebruiken. Ik wentel ze om in melk, ei, vanillesuiker en kaneel. Ik voeg de suiker en het kaneel dus al eerder toe en erna nog lekker wat poedersuiker erover. Heerlijk!
Bij de wentelteefjes serveer ik advocaatroom. Dit is puur en alleen slagroom, gemengd met advocaat. Zo krijg je mooie gele slagroom die perfect past bij Pasen maar ook gewoon erg lekker is! Vanillevla kan dus ook.
Deze ontbijttosti’s met roomkaas en kersenjam zijn ook om te smullen!