Home Ontbijt recepten Wentelteefjes met advocaatroom 

Wentelteefjes met advocaatroom 

by Chivanne van Strijp-Peeters

Wentelteefjes met advocaatroom, geïnspireerd op de Paasdagen maar elke dag van het jaar lekker! Hou je niet van advocaat of eten de kids mee, dan vervang je hem gewoon door vanillevla! 

Wentelteefjes zijn een zoet broodgerecht die je maakt door oud brood te weken in melk en ei, te bakken en vervolgens te bestrooien met suiker en/of kaneel. Een super idee om verspilling tegen te gaan!

Heb je geen oud brood liggen op het moment dat je wentelteefjes wilt maken, dan kun je ook de sneden brood even in de oven gooien. Leg ze op een rooster en verwarm de oven vervolgens voor naar 160 graden. Na enkele minuten zijn ze al klaar. Doordat het vocht uit brood verdampt wordt brood harder en taaier, waardoor er ruimte is om zich vol te zuigen met melk! Dat is het idee erachter. 

De wentelteefjes die ik maakte heb ik gemaakt met een stevig witbrood maar je kunt elke type brood, met of zonder korstjes, gebruiken. Ik wentel ze om in melk, ei, vanillesuiker en kaneel. Ik voeg de suiker en het kaneel dus al eerder toe en erna nog lekker wat poedersuiker erover. Heerlijk!  

Bij de wentelteefjes serveer ik advocaatroom. Dit is puur en alleen slagroom, gemengd met advocaat. Zo krijg je mooie gele slagroom die perfect past bij Pasen maar ook gewoon erg lekker is! Vanillevla kan dus ook.

Deze ontbijttosti’s met roomkaas en kersenjam zijn ook om te smullen!

Wentelteefjes met advocaatroom 

0 from 0 votes
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

10

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 8 8 sneden oud brood (of even in een voorverwarmde oven gebakken om oud brood na te bootsen)

  • 200 ml 200 melk

  • 1 1 ei

  • 1/4 1/4 theelepel kaneel

  • 1 1 zakje vanillesuiker

  • 40 gram 40 roomboter

  • 200 ml 200 ongezoete slagroom of: kant en klare slagroom uit een spuitbus

  • 1 1 eetlepel advocaat of vanillevla

  • poedersuiker

  • 1 1 snuf zout

Stappen

  • Kluts in een kom de melk, het ei, de vanillesuiker, de kaneel en het zout door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord. Leg één voor één een snee brood in de melk, laat even weken, draai om en leg het brood in een ander diep bord.
  • Herhaal dit proces totdat alle sneden broden zijn geweekt. Schenk eventueel overgebleven melk over de sneden brood en wentel het brood nog eens op. Voorzichtig, ze breken nu snel.
  • Verhit in twee koekenpannen een klont roomboter. Bak hierin de wentelteefjes om en om aan totdat ze mooi goudbruin gekleurd en gehard zijn. Zet het vuur niet te hoog. Leg ze op een bord en laat even afkoelen of houd warm in een voorverwarmde oven van 70 graden, totdat je alle wentelteefjes hebt gebakken. Bestrooi rijkelijk met poedersuiker nadat ze even zijn afgekoeld.
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel poedersuiker op in de keukenmachine met de slagroomkloppers of gebruik kant en klare slagroom uit een spuitbus. Meng er advocaat doorheen of eventueel vanillevla. Serveer een flinke dot op de wentelteefjes.

Apparatuur

  • Optioneel: keukenmachine met slagroomkloppers

Tips

  • Lekker met plakjes banaan.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker