Er staat weer een lekkere robuuste taart op het menu! Ik heb een hele aparte quiche voor je in petto. Een quiche met witlof en peren! Het klinkt misschien een beetje gek en misschien smaakt het ook een beetje gek, omdat het een zoet-hartige taart geworden is! Een super fijn gerecht om te bereiden voor een brunch bijvoorbeeld. Ik heb er ook alvast de tag “Pasen” aan vast gehangen want dit is zo’n leuke en lekkere taart voor een Paasbrunch!
Kant en klaar deeg
Voor deze taart gebruikte is als basis vers Quiche- en Taartdeeg van het merk Tante Fanny. Dit is dus een rond deeg maar je kan natuurlijk ook een rechthoekige taart maken door bladerdeeg op rol te kopen, of bijvoorbeeld vierkante plakjes deeg voor hartige taart en hier zelf een ronde vorm van maken.
Quiche met witlof en peren
Voor deze taart stoof ik stukjes peer in roomboter en honing, dit zorgt dus voor dat zoetje. Erbij gaat witlof wat onder meer de taart hartig maakt maar het fijne eraan vind ik dat hij een beetje bitter is. Deze smaak gaat goed samen met de honing en zorgt voor wat balans. Voor een zoutje gaat er coburgerham doorheen (vleeswaren) en om er een quiche van te maken gaan er natuurlijk eieren in! Dat zei je ook terug op de foto’s, dat gele. Om het smeuïg te maken koos ik voor roomkaas met knoflook en kruiden en de taart wordt afgemaakt met pijnboompitten, die mooi kleuren tijdens het bakken in de oven.
Voor deze witlofquiche geldt ook weer dat deze bereidingstijd voor mijn oven werkte maar houd het in de gaten of de taart er niet eerder of iets later uit moet. Let op dat het mengsel goed gestold is!
Het is geen taart waarvan je de helft opeet juist omdat hij apart is door het zoet-hartige. Vandaar dat ik hem serveerde met een pittige rucola-salade maar als één van de gerechten van een brunch is hij natuurlijk nog lekkerder!
Meer witlof? Wat dacht je van pasta met witlof? Zijn witte asperges in het seizoen? Probeer dan ook eens deze quiche van bladerdeeg met witte asperges en zalm!