

Witte aspergequiche met zalm! Wat een feest!
Als Limburgse ben ik dol op witte asperges! Ik kom uit Midden-Limburg dus precies waar een groot aspergegebied is. Vroeger aten wij ze dan ook vaak en eigenlijk altijd met gesmolten boter, blokjes ham en ei en gekookte aardappeltjes. Een echte klassieker! Inmiddels woon ik een aantal jaren in de randstad maar mijn moeder neemt nog steeds de echte Limburgse asperges voor me mee of wij nemen zelf een lading mee als we in het Zuiden zijn. Hier krijg je ze ook maar ik vind ze toch lekkerder vers van de Limburgse boer direct mijn bord op of vriezer in. Even blancheren, invriezen en ik ben weer voor het seizoen voorzien!
Voor nu wilde ik iets anders proberen dan de klassieke bereiding en daarom dus deze witte aspergequiche met zalm! Quiches zijn altijd goed; deze zal je dan ook zeker nog vaker van me zien. Voor nu koos ik voor een rechtshoekige variant omdat dat zo mooi uitlijnt met de asperges. Daarnaast gebruikte ik warm gerookte zalmflakes in deze quiche: heerlijk. Je kunt ook gewoon de “normale” gerookte zalm kopen hoor, net zo lekker (en luxe)! Ik hield alles redelijk wit dus koos ook voor Pecorino Romano kaas en witte peper (helemaal niet nodig maar ach, vond ik een leuk detail). Voor een klein twistje en wat groen heerlijk frisse bieslook.
Probeer ook zeker eens mijn quiche met peren en witlof als je op zoek bent naar een recept voor quiche, of verwerk witte asperges in een deze populaire pasta met spekjes en broodkruim!