Home Hoofdgerechten met vis Wortel- courgettespaghetti met garnalen

Wortel- courgettespaghetti met garnalen

Dit heerlijke weer vraagt gewoon om lichte en gezonde maaltijden! 🌞 Daarom heb ik een leuke koolhydraatarme spaghetti voor je die is gemaakt van courgette en wortel! Er gaan verder eigenlijk maar heel weinig ingrediënten in deze pasta maar ze zijn allemaal zo lekker en smaakvol van zichzelf, meer is gewoonweg niet nodig! 

Er gaat een licht sausje door de groentespaghetti van kookroom met knoflook en dé smaakmaker van dit gerecht: citroentijm! Ken je dat? Ik heb hem eigenlijk alleen nog bij Lidl gezien dus kijk vooral even daar om het te vinden (zeg maar nu, als in de lente/zomer). Het is precies zoals de naam weggeeft: tijm met citroensmaak Maar dan wel het zoetige, parfumachtige van de citroen niet het zure. Een beetje zoals citroenzest. Echt heel lekker aromatisch. Aan mijn citroentijm waren net wat bloemetjes gekomen dus die kon ik mooi gebruiken voor de garnering.

Kun je geen citroentijm vinden? Gebruik dan verse tijm en rasp de schil van een citroen en gebruik het zest om de smaken na te bootsen. 

Als proteïne bij deze wortel- courgettespaghetti koos is voor malse garnalen. Yum. Ennn: alles staat in 20 minuten op tafel (als je je niet net zoals ik snijd aan de spriaalsnijder en de pleisters niet kunt vinden..). Probeer het uit en ga zeker die citroentijm scoren (again: geen sponsoring 😉) 

Probeer ook eens deze courgettespaghetti met tonijn of pompoentagliatelle voor meer koolhydraatarme pasta’s.

Wortel- courgettespaghetti met garnalen

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

10

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1,5 winterwortel

  • 1,5 courgette

  • 1 teen knoflook

  • 5 gram citroentijm (ik vond hem bij Lidl) en anders verse tijm en citroenzest

  • 400 gram garnalen (gepeld, ongekookt)

  • 250 ml kookroom

  • zout en peper

  • olie

  • Benodigdheden
  • spiraalsnijder

Stappen

  • Verwarm op laag vuur de kookroom met een teentje geperste knoflook. Rits de tijm van de takjes en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak van de courgette en wortel “spaghetti” met behulp van een spiraalsnijder.
  • Verhit een eetlepel olie in een hete koekenpan en bak de garnalen aan beide zijden kort aan totdat ze roze kleuren. Haal ze uit de pan.
  • Bak nu de courgette en spaghetti maximaal twee minuten al omscheppend op hoog vuur totdat ze wat zachter en gekleurd zijn.
  • Voeg de garnalen weer toe aan de pan en voeg de saus toe aan de spaghetti. Roer alles goed door elkaar en serveer direct. Garneer met wat verse citroentijmblaadjes.

Tips

  • Kun je geen citroentijm vinden? Gebruik dan verse tijm en rasp de schil van een citroen en gebruik het zest om de smaken na te bootsen. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker