Gepocheerde zalm in een heerlijke witte-wijn-roomsaus met spinazie, tomaatjes en verse kruiden. Smullen! Een fijn gerecht die je in één pan maakt en binnen 20 minuten op tafel staat.
Deze gepocheerde zalm in roomsaus vind ik ook echt een knaller voor als er mensen komen eten! Hij staat zo op tafel maar ziet er wel uit als, en smaakt naar een recept dat je met veel aandacht hebt bereid. Bereiding in zijn eenvoud waarbij de smaken van deze simpele maar mooie ingrediënten samenkomen tot een heerlijk gerecht!
Roomsaus met spinazie en kruiden
De roomsaus is heerlijk zoet door de tomaatjes en de saus is helemaal niet dik en zwaar maar heerlijk licht juist. De saus is rijkelijk gevuld met baby spinazie, verse bieslook en dille want bij zalm hoort natuurlijk dille! Gebruik je liever geen wijn, dan kun je ook voor het sap van een citroen gaan.
Gepocheerde zalm
De zalm pocheert, gaart dus, ín de spinazieroomsaus. De zalm zal net aan gaar zijn en heeft de smaak van de saus in zich opgenomen. Controleer alle stukken even want het kan dat het ene stukje iets langer nodig heeft dan het andere door de ligging in de pan en het kleine vuurtje waarop hij pocheert. Gedurende het koken heb ik mijn stukken daarom verplaatst maar spiek na 10 minuten even voorzichtig tussen de zalmflakes in het midden door ze iets opzij te schuiven met een vork, of ze niet nog te donker zijn. Een klein beetje is prima want de zalm gaart nog wat na zodra je ze uit de pan haalt.
Bijgerecht
Je kunt deze gepocheerde zalm in roomsaus met spinazie eigenlijk met van alles eten. Doordat er genoeg saus bij zit gaat hij heel goed met pasta of parelcouscous. Deze laatste is dikker en ze lijken wel pastabolletjes. Met rijst kan hij ook of gebakken aardappeltjes. In de tijd dat de zalm pocheert kun je in elk geval rustig een bijgerecht maken!
Misschien heb je ook wel trek in mijn zalm met snelle hollandaisesaus!