Home Gezond Zomerse Minestronesoep

Zomerse Minestronesoep

Italiaanse groentesoep, dat is wat Minestronesoep is! Een ideaal soepje om restjes groente mee op te maken en daarom is het ook zo’n leuke soep want je kunt er dus veel in “kwijt”!  

Om aan te sluiten bij het seizoen heb ik een lekkere zomerse Minestronesoep gemaakt maar er zullen vast nog meer varianten volgen. Ik denk gelijk aan koolsoorten voor de winter, hmm!  

Omdat deze Italiaanse groentesoep traditioneel een hoofdmaaltijd is, heeft hij wat “vulling” nodig en daarom gaan er vaak cannellini bonen in. Pasta kan natuurlijk ook maar dat schijnt niet traditioneel te zijn. Nou is het niet zo dat ik hier iets traditioneels wil serveren maar ik koos dus voor cannellini bonen. Lekker en gezond zijn ze namelijk en ik hou van de structuur!

Naast de canellini bonen kun je een bite vinden in deze Minestronesoep door de tuinboontjes en spekjes. Deze soep is dus niet vegetarisch maar ik gebruik maar 125 gram voor vier personen. Wel heel vlees bewust dus maar het gaat me erom dat ze door het uitbakken ervan een goede smaakmaker zijn en bijdragen aan een lekkere variatie in elke hap!

Eet je liever vegetarisch dan laat je de spekjes ze gewoon weg, de soep zal zeker weten nog steeds lekker smaken door de andere smaakmaker: rozemarijn! Ik bak twee takjes rozemarijn mee met de spekjes en verwijder ze vervolgens weer. Eigenlijk heb ik dus rozemarijn olie gemaakt.  De soep heeft zo een heerlijke rozemarijn aroma, super lekker! Voor een fris zomers smaakje gaat er ook wat citroensap in en verder als groenten: worteltjes, courgette en radijsjes.  

Een geweldig lekkere en zomerse Minestronesoep die je echt moet proberen! Deze zomerse pompoensoep doet het ook erg goed.

Zomerse Minestronesoep

0 van 0 stemmen
Personen

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Bereiding

25

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte spekjes

  • 2 takken rozemarijn van 10 cm

  • 2 tenen knoflook

  • 1 courgette

  • 150 gram waspeen

  • 120 gram radijsjes

  • 2 blokjes groentebouillon

  • 120 gram diepvries tuinboontjes (ontdooid en gedopt)

  • 400 gram cannellini bonen

  • sap van 1/2 citroen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

Stappen

  • Was de courgette, waspeen en radijsjes. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de rozemarijn en spekjes enkele minuten aan totdat ze spekjes gekleurd zijn. Verwijder de rozemarijn en losgelaten takjes en gooi weg.
  • Knijp de knoflooktenen met een knoflookpers uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten op medium tot laag vuur al roerend mee.
  • Voeg 1,5 liter water, het sap van een halve citroen en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe. Giet de bonen en af en voeg met de gedopte tuinboontjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tips

  • Lekker met rozemarijn soepstengels.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker