Home Gezond Zomerse Minestronesoep

Zomerse Minestronesoep

Italiaanse groentesoep, dat is wat Minestrone soep is! Een ideaal soepje om restjes groente op te maken en daardoor is het ook zo’n leuk soepje want je kunt er dus vanalles in kwijt!  

Om aan te sluiten bij het seizoen heb ik hier een leuke zomervariant gemaakt maar er zullen vast nog meer varianten volgen. Ik gelijk aan koolsoorten voor de winter, hmm!  

Omdat het traditioneel een hoofdmaaltijd is heeft deze soep wel wat  “vulling” nodig en daarom gaan er vaak cannellini bonen in. Pasta kan natuurlijk ook maar dat schijnt niet traditioneel te zijn. Nou is het niet zo dat ik hier iets traditioneels wil serveren maar ik koos dus voor cannellini bonen. Lekker en gezond zijn ze en ik hou van de structuur!

Naast de boontjes kun je een bite vinden door de tuinboontjes en spekjes. Deze soep is dus niet vegetarisch maar ik gebruik maar 125 gram voor vier personen. Wel heel vlees bewust dus maar het gaat me erom dat ze door het uitbakken ervan een goede smaakmaker zijn en bijdragen aan een lekkere variatie in elke hap! Eet je liever vegetarisch dan laat je ze gewoon weg, de soep zal zeker weten nog steeds lekker smaken door de andere smaakmaker: rozemarijn!

Ik bak twee takjes rozemarijn mee met de spekjes en verwijder ze vervolgens weer. Eigenlijk heb ik dus rozemarijn olie gemaakt.  

De soep heeft zo een heerlijke rozemarijn aroma, super lekker! Voor een fris zomers smaakje gaat er ook wat citroensap in en verder als groenten: worteltjes, courgette en radijsjes.  

Een geweldig lekker soepje die je echt moet proberen!  

Zomerse Minestronesoep

Personen

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Bereiding

25

minuten

Ingredi├źnten

  • 125 gram gerookte spekjes

  • 2 takken rozemarijn van 10 cm

  • 2 tenen knoflook

  • 1 courgette

  • 150 gram waspeen

  • 120 gram radijsjes

  • 2 blokjes groentebouillon

  • 120 gram diepvries tuinboontjes (ontdooid en gedopt)

  • 400 gram cannellini bonen

  • sap van 1/2 citroen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

Stappen

  • Was de courgette, waspeen en radijsjes. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de rozemarijn en spekjes enkele minuten aan totdat ze spekjes gekleurd zijn. Verwijder de rozemarijn en losgelaten takjes en gooi weg.
  • Knijp de knoflooktenen met een knoflookpers uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten op medium tot laag vuur al roerend mee.
  • Voeg 1,5 liter water, het sap van een halve citroen en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe. Giet de bonen en af en voeg met de gedopte tuinboontjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tips

  • Lekker met rozemarijn soepstengels.

Misschien vind je dit ook lekker