Italiaanse groentesoep, dat is wat Minestronesoep is! Een ideaal soepje om restjes groente mee op te maken en daarom is het ook zo’n leuke soep want je kunt er dus veel in “kwijt”!
Om aan te sluiten bij het seizoen heb ik een lekkere zomerse Minestronesoep gemaakt maar er zullen vast nog meer varianten volgen. Ik denk gelijk aan koolsoorten voor de winter, hmm!
Omdat deze Italiaanse groentesoep traditioneel een hoofdmaaltijd is, heeft hij wat “vulling” nodig en daarom gaan er vaak cannellini bonen in. Pasta kan natuurlijk ook maar dat schijnt niet traditioneel te zijn. Nou is het niet zo dat ik hier iets traditioneels wil serveren maar ik koos dus voor cannellini bonen. Lekker en gezond zijn ze namelijk en ik hou van de structuur!
Naast de canellini bonen kun je een bite vinden in deze Minestronesoep door de tuinboontjes en spekjes. Deze soep is dus niet vegetarisch maar ik gebruik maar 125 gram voor vier personen. Wel heel vlees bewust dus maar het gaat me erom dat ze door het uitbakken ervan een goede smaakmaker zijn en bijdragen aan een lekkere variatie in elke hap!
Eet je liever vegetarisch dan laat je de spekjes ze gewoon weg, de soep zal zeker weten nog steeds lekker smaken door de andere smaakmaker: rozemarijn! Ik bak twee takjes rozemarijn mee met de spekjes en verwijder ze vervolgens weer. Eigenlijk heb ik dus rozemarijn olie gemaakt. De soep heeft zo een heerlijke rozemarijn aroma, super lekker! Voor een fris zomers smaakje gaat er ook wat citroensap in en verder als groenten: worteltjes, courgette en radijsjes.
Een geweldig lekkere en zomerse Minestronesoep die je echt moet proberen! Deze zomerse pompoensoep doet het ook erg goed.